Іноземців на Євро-2012 в Києві судитиме Печерський суд

evro

 

Коштувати їм правова допомога на Євро 2012 буде від 25 Євро за годину. Ці питання обговорили сьогодні на семінарі на тему: «Робота адвокатів у адміністративних справах під час проведення Євро - 2012. Особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні» адвокати-члени Спілки адвокатів України, які виявили бажання бути акредитованими УЄФА для надання правової допомоги на стадіонах Києва, Донецька, Харкова та Львова.


У семінарі взяли участь судді Печерського районного та окружного адміністративного судів м. Києва, які будуть розглядати справи про адмінпорушення, скоєні іноземцями на Олімпійському стадіоні Києва (якщо такі стануться).

Особливості розгляду таких справ визначені Законом України №3568-VI та полягають насамперед у тому, що згідно ч.4.ст.2 вказаного Закону затримання такої особи може тривати не більше однієї доби. Також, згідно ч.4. ст.2 Закону України №3568-VI постанова по справі підлягає негайному виконанню, а скаргу на постанову може бути подано протягом трьох днів.

З аналізу вказаного закону вбачається, що іноземець у Києві може виявити бажання та скористатися послугами українського адвоката у трьох місцях: на самому стадіоні (там, можливо, облаштують адвокатські кімнати, як, наприклад, у Польші), у Печерському районному суді Києва (під час розгляду справи) та в Окружному адміністративному суді Києва. У містах Донецьк, Харків та Львів - також у відповідних судах та стадіонах цих міст. Іноземець зможе укласти угоди як з одним адвокатом на усі інстанції, так і з різними.

Президент Спілки адвокатів України Лідія Ізовітова висловила цікаву думку, що можна було б робити виїзні засідання суду на стадіони під час матчів Євро 2012, а віце-президент Укрінюрколегії Микола Павлов запропонував підготувати текст угоди іноземця з адвокатом на англійській мові та вручати його, наприклад, в аеропортах Жуляни, Бориспіль та інших разом зі списком акредитованих для надання правової допомоги адвокатів.

Також зазначу, що до складу адвокатів, акредитованих для надання правової допомоги іноземцям під час Євро 2012, увійшли і члени Комітету захисту професійних прав адвокатів Ради адвокатів України адвокати Валентин Степ'юк, Ігор Свєтлічний, Олексій Лагутін, Олександр Басс та інші відомі та практикуючі адвокати.

До речі, за даними польських колег, у Польщі встановлена вартість роботи адвоката в розмірі усього 25 євро за годину правової допомоги, в Україні ж на сьогодні діють договірні відносини, за якими вартість послуг адвоката може бути у декілька разів вища.

Ігор СВЄТЛІЧНИЙ, адвокат, магістр міжнародного права, член Спілки адвокатів України, наш спеціальний кореспондент

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.