В.О. гендиректора ДТРК «Крим» таки пішов керувати двірниками

gumenuk trk krim

 
Незалежна медіа-профспілка України вітає відставку в.о. гендиректора Державної телерадіокомпанії ТРК «Крим» Валерія Гуменюка, якого підлеглі звинуватили у запровадженні цензури та неналежних методів керування творчим колективом. За інформацією кримських ЗМІ, Валерій Гуменюк призначений директором КП «Чисте місто» у Сімферополі.


Медіа-профспілка застерігає керівництво Державного комітету телебачення і радіомовлення України від повторення помилки і вимагає проведення відкритого для громадськості конкурсу на заміщення вакантної посади гендиректора ДТРК «Крим», а також інших вакантних посад керівного складу державних телерадіокомпаній. На жаль, сьогодні на офіційному сайті Держкомтелерадіо України не міститься жодної інформації про вакантні посади на державному телебаченні.

Нагадаємо, що за результатами власної перевірки 12 червня НМПУ заявила про вимогу негайної відставки в.о. генерального директора ДТРК "Крим" Валерія Гуменюка у зв'язку з його повною невідповідністю займаній посаді, запровадженням цензури та поліцейських методів керування творчим колективом.

«Ми обурені фактом застосування політичної цензури щодо програми кримсько-татарською мовою «Хаберлер» і наступної цинічної брехні щодо мотивів її зняття з ефіру, - йшлося в заяві НМПУ, - Як з'ясував Комітет НМПУ, ніяких технічних негараздів з програмою не існувало, вона була вчасно підготовлена до ефіру і єдиною причиною її зняття з ефіру була відсутність позитивного сюжету про діяльність глави держави».

Валерій Гуменюк проявив себе не тільки як цензор, а й як фахівець з досить специфічними уявленнями про методи керування творчим колективом. У квітні 2012 року за його розпорядженням усім працівникам телекомпанії були присвоєні персональні номери, як у в'язниці чи в армії. Проходячи повз охорону, журналісти повинні кожного разу називати свій номер, а не прізвище.

Відсутність досвіду керування телебаченням та відсутність відповідної вищої освіти у пана Гуменюка суперечила кваліфікаційним вимогам до посади генерального директора державної телекомпанії, повідомляє прес-служба Медіа-профспілки.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.