НМПУ: Борис Колесников має відповісти за свої слова і за дії підлеглих

koles

 
Незалежна медіа-профспілка вважає, що міністр інфраструктури Борис Колесников має припинити протиправні дії працівників підлеглої йому галузі, які перешкоджають роботі журналістів і поширенню критично налаштованого до влади видання. НМПУ також констатує, що після встановлення цензури в ключових засобах масової інформації влада перейшла до дріб’язкового тиску і перешкоджання поширенню неугодних ЗМІ.


26 вересня працівники Центрального залізничного вокзалу у Києві фізично перешкоджали відеозйомці журналіста LB.ua Максима Левіна. Журналіст фіксував відмову працівника вокзалу надавати книгу скарг та представлятися. Адміністратор вокзалу, обличчя якої зафіксовано на відео, намагалася вирвати фотоапарат з рук Макса Левіна зі словами «я зараз розіб'ю твою камеру». Працівники міліції відмовилися з'ясувати особу жінки, яка забороняла відеозйомку та намагалася пошкодити фототехніку.

Фоторепортер LB.ua у лінійному відділку міліції ст. Київ-Пасажирський склав заяву на неправомірні дії працівників вокзалу Київ-Пасажирський. Але реакції поки що ніякої.

27 вересня журнал «Український тиждень» повідомив, що йому відмовили у можливості розповсюдження видання в аеропорту «Бориспіль». Керівництво ДП МА «Бориспіль» діє через рекламну агенцію АТ Медіа, яка надіслала листа, де причиною зникнення журналу з поліграфічних стійок названо «розміщення в журналі матеріалів проти нинішнього уряду». Ми також хочемо зауважити, що дії працівників ДП МА «Бориспіль» є антиконстутиційними — це яскравий приклад цензури.

Згідно ст.34 Конституції України «Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір». Згідно ст.15 Конституції України “Цензура заборонена”.

Медіа-профспілка нагадує пану Колесникову його власні слова про дозвіл на вільну фото- та відеозйомку на територіях вокзалів та аеропортів: delo.ua.

Медіа-профспілка вважає, що міністр має оприлюднити свою позицію з вищенаведених фактів. А також назвати імена людей, які забороняли зйомку та вилучали журнали з поліграфічних стійок, а також покарати правопорушників, повідомляє прес-служба НМПУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.