Юрій Луценко звинуватив Кузьміна у злочині

zayava zlochin

 

Сьогодні, 26 грудня 2012 року, виповнюється два роки або ж 732 дні, як відомий опозиційний політик Юрій Луценко незаконно перебуває за ґратами. Нагадаємо, що 26 грудня 2010 року екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка затримали біля його будинку під час прогулянки із собакою. Наступного дня Печерський райсуд виніс постанову про його арешт на дві місяці. Судові тяганини тривали більше року, і вже 27 лютого 2012 року судова колегія на чолі із суддею С.Вовком засудила опозиційного політика до чотирьох років позбавлення волі за нібито перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ України. 17 серпня 2012 року суддя А.Медушевська винесла ще одне рішення про засудження Ю.Луценка до двох років позбавлення років, але цей термін спливає як раз сьогодні.


3 липня 2012 року Європейський суд з прав людини, розглянувши справу екс-міністра, виніс рішення про незаконний арешт відомого політика та фактично визнав цей арешт політичним.

Юрій Луценко підписав заяву про скоєний злочин посадовими особами Генеральної прокуратури України в особі слідчого прокуратури Сергія Войченка та першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна, які прийняли рішення про арешт Ю.Луценка.

«Підстави мого звернення до правоохоронних органів є юридично досконалими. Адже Європейський суд із прав людини відхилив апеляцію України і остаточно ухвалив рішення про те, що посадові особи Генпрокуратури затримали Луценка без наявних для цього законних підстав – за політичними мотивами», – заявив опозиційний політик.

Екс-міністр також наголосив, що за цим рішенням український уряд повинен виплатити йому компенсацію в сумі 15 тисяч євро за 18 місяців незаконного утримання його у Київському СІЗО. А це, за словами екс-міністра – прямі збитки державі, заподіяні з вини Рената Кузьміна та інших посадовців Генпрокуратури України.

«Відтак, ми маємо доконаний факт про незаконний арешт людини, і маємо доведений збиток державі у розмірі понад 100 тисяч гривень. З моєї точки зору, це - беззаперечний доказ злочинної діяльності згаданих мною осіб – Кузьміна та Войченка, які позбавили мене волі без законних на те підстав та завдали збитків державі Україна в особливо великих розмірах», – заявив Юрій Луценко.

Екс-міністр також наголосив, що підписав заяву про злочин згідно норм нового Кримінально-процесуального кодексу. Заява буде передана адвокатами екс-міністра для реагування до правоохоронних органів, і вона буде внесена до загальнодержавного реєстру злочинів.

Джерело: "Народна самооборона"



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.