Сфальшоване інтерв’ю з Дмитром Павліченко - провокація

pavlichenki1

 
17 січня о 19:00 по ТРК «Україна» показали уривок з телефонного інтерв’ю нібито з Дмитром Павліченком, засудженим до довічного ув’язнення за нібито скоєне ним вбивство судді. Сама я цього інтерв’ю не бачила, але знайомі і дружина Дмитра кажуть, що голос був не його. До того ж, Дмитро Павліченко не може не знати, що наслідки давання таких інтерв’ю, тим більше, напередодні апеляції (розгляд якої має відбутися 23 січня), можуть бути для них із сином дуже сумними.


Як стало мені відомо з власних джерел, після цього інтерв’ю у камеру до Дмитра увірвалися зі «моном», усе погромили. Те саме відбулося у камері, де сидів Сергій Павліченко, син Дмитра. Усе погромили, забрали з камери телевізор. За деякий час Сергія викликали до оперативного співробітника, цікавились, що за інтерв’ю вони роздають. Сергій відповів, що ніяких інтерв’ю ніхто не давав.

Далі Сергія перевели на спецпост – щось на кшталт карцеру з суворим режимом. (Дмитро і так сидить під посиленою охороною, як засуджений до довічного позбавлення волі).

Завтра у Лук’янівське СІЗО має приїхати прокурор – розбиратися з цією історією. Якщо буде встановлено, що Павліченко користувався зв’язком і давав інтерв’ю, прокуратура матиме привід під час апеляції заявити, що підсудними вчинявся безпосередній тиск на суд – з метою змусити суд прийняти рішення на свою користь.

У зв’язку з цим захисники Павліченка заявляють, що це провокація, що Дмитро не давав ніяких інтерв’ю жодному каналу. На превеликий жаль, у цій провокації був використаний ТРК «Україна».

Захист керується виключно законними методами і не вчиняє жодного тиску на суд, а акції, які проводяться на підтримку Павліченків, просто засвідчують підтримку громадськості людям, які, на думку учасників цих акцій, були незаконно засуджені.

Також, як повідомляють джерела, завтра у Лук’янівське СІЗО збираються прийти нардепи від ВО «Свобода» – з метою протидіяти можливим порушенням закону з боку прокуратури. Також вони мають намір звернутися до омбудсмена Валерії Лутковської з проханням, щоб вона теж туди прибула.

Олена БІЛОЗЕРСЬКА, фото автора



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.