Наливайченко вимагає захистити громадську активістку із Запоріжжя, яку утримують у психлікарні

nalivaychenko aktivistka

 
Народний депутат від «УДАРу Віталія Кличка» Валентин Наливайченко протестує проти свавілля та беззаконня з боку правоохоронних органів та головного лікаря обласного психдиспансеру в Запоріжжі стосовно Раїси Радченко. Депутат вимагає захистити ветерана праці та профспілкову активістку Раїсу Радченко, яку затримали і примусово помістили в психіатричну лікарню. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР».


Наливайченко направив депутатський протест проти свавілля правоохоронних органів та головного лікаря обласного психоневрологічного диспансеру у Запоріжжі до мера міста, міністра внутрішніх справ та обласного прокурора. «Протестую і вимагаю невідкладно відновити законні права громадянки Раїси Радченко. Відокремлення матері від доньки, погрози та психологічний тиск на адресу громадянок, завдання тілесних ушкоджень доньці та онуці затриманої, 5-річній дитині-інваліду, позбавлення права на юридичний захист - це кримінальні правопорушення. Це єжовщина сьогодні в Запоріжжі», - наголошується у депутатському протесті.

Крім того, Наливайченко направив депутатське звернення до Уповноваженого з прав людини Валерії Лутковської, щоб вона особисто втрутилася у ситуацію - щоб родина була возз’єднана, були відновлені права та в судовому порядку оскаржені зухвалі дії проти Раїси Радченко.

Депутат також направив звернення до Генпрокурора України щодо негайного вжиття заходів прокурорського реагування для суворого покарання службовців, які грубо погрожували та завдали тілесних ушкоджень жінці та дитині. «Неприпустимо, щоб в Україні проти мирних громадян застосовували репресії єжовської епохи – відокремлення матері від дитини з викручуванням рук, чорними воронками, примусовим поміщенням в психлікарню за пособництва головлікаря диспансеру. Такі дії є злочинними і в національному, і в міжнародному законодавстві. Вони давно засуджені усім цивілізованим світом», - наголошує депутат.

Наливайченко особисто поспілкувався з донькою Раїси Радченко. Родині організована юридична та інша допомога.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.