Медіа-профспілка вдруге вимагає від Захарченка припинити гратися у «мовчання ягнят»

movchznnya snicarchuk

 

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) вдруге звернулася до Міністерства внутрішніх справ, цього разу персонально до міністра Віталія Захарченка, з вимогою оприлюднити інформацію про притягнення до відповідальності працівників міліції, які порушили закон 18 травня нинішнього року, не втрутившись у побиття журналістів Ольги Сніцарчук і Владислава Соделя під час масових акцій протесту. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ. 


З таким же запитом медіа-профспілка зверталася 9 липня, однак відповіді у 5-денний термін, як вимагає закон, не отримала.

«Після зазначених подій, - сказано в листі НМПУ до міністра Віталія Захарченка, - керівництво МВС неодноразово повідомляло про те, що розслідування даного нападу перебуває на особливому контролі МВС України та що призначено проведення службової перевірки дотримання законодавства України та, зокрема, посадових/службових обов’язків працівниками міліції, які здійснювали охорону громадського порядку.

Нещодавно в ЗМІ повідомлялося, що проведення вищезгаданої службової перевірки завершено. Зважаючи на це, Незалежна медіа-профспілка України просить повідомити про результати зазначеної перевірки, а саме:

1) Які висновки було зроблено за результатами службової перевірки подій, що відбулись 18 травня 2013 року;

2) Чи були допущені порушення вимог законодавства України з боку працівників міліції, і якщо так, які саме?

3) Чи притягнуто винних осіб до відповідальності, і якщо так – кого саме та до якої відповідальності? Чи проводиться досудове розслідування діяльності працівників міліції?

4) Які заходи реагування запропоновано вжити та/або вжито для недопущення порушень прав журналістів у майбутньому?

Просимо направити на нашу адресу також копію висновку, прийнятого за результатами вищезгаданого службового розслідування».

У випадку повторного порушення закону «Про доступ до публічної інформації» і ненадання відповіді у 5-денний термін, медіа-профспілка має намір звернутися до суду.

Нагадуємо, що 29 травня заступник начальника Слідчого управління ГУ МВС України в Києві Валерій Сімон повідомив в ефірі «5-го каналу», що шістнадцять правоохоронців притягнуто до відповідальності за бездіяльність під час побиття журналістів 18 травня.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.