Менеджмент УНІАН продовжує боротьбу з тими, хто протестував проти цензури

unian cenzura1

 

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) заявляє, що, попри підписання Колективного договору, адміністрація інформагентства УНІАН продовжує безглузду боротьбу проти тих співробітників, членів медіа-профспілки, які в жовтні минулого року виступили проти цензури. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ.


Сьогодні шістьох журналістів поставили перед фактом, що вони переводяться у новостворений відділ моніторингу телебачення. Ці дії є відвертою розправою з тим, хто мав мужність відстоювати свої трудові права.

Такий крок брутально порушує 32 і 33 статті Кодексу законів про працю. Зненацька, без жодного попередження, всупереч закону, для шістьох працівників УНІАН було істотно змінено умови праці – з творчих працівників їх перетворили на технічних. Підстав для їхнього переведення з одного місця роботи на інше нема жодних, оскільки не відбулося реорганізації сайту УНІАН, який обслуговують вищезгадані працівники. УНІАН має можливості набрати нових технічних співробітників, не порушуючи прав журналістів агентства.

НМПУ констатує, що керівництво УНІАН на чолі з Вадимом Осадчим нищить репутацію одного з найстаріших інформаційних агентств країни. Раніше менеджмент забороняв критикувати владу і розміщував на сайті безглузді фейкові новини, які не мали нічого спільного з дійсністю. Це призвело до того, що деякі ЗМІ-споживачі новин навіть закликали відмовитися від співпраці з УНАН. Лише зусиллями небайдужих членів колективу, які висловили свій протест, вдалося зупинити цю вакханалію безглуздості і цензури.

Нинішні події також показують, що Олександр Ткаченко, керівник холдингу «1+1», куди входить УНІАН, недарма цього року фігурував у списку ворогів преси за версією медіа-профспілки і Інституту масової інформації. Саме на ньому лежить головна відповідальність у ситуації, що склалася.

Медіа-профспілка вважає, що кінцевою метою безглуздих і агресивних дій керівництва УНІАН є перетворення агентства на бойовий листок, який буде обслуговувати одну політичну силу. Але такі дії призведуть до знищення репутації агентства і, зрештою, до знищення самого агентства як засобу масової інформації. Адже заангажовані новини не будуть викликати довіру у споживача.

НМПУ закликає власника холдингу «1+1» Ігоря Коломойського зупинити ці свавільні дії своїх підлеглих. Адже вони неодмінно позначаться на його репутації, дадуть підстави вважати його одним із тих, хто бореться зі свободою слова в Україні.



Коментарі

  +0 #1 y 28 авг. 2013 г., 18:08:25
Спасибо за информацию!Согласен, что выводы люди сделают, и репутация под угрозой. Раньше ставил УНИАН первыми в просмотре новостей, а после "насильной" рекламы изменил свое отношение. Теперь, тем более.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.