Фарс під час обшуку в Андрія Подільського (ФОТО, ВІДЕО)

ob1

 
Як вже повідомляли «Конфлікти і закони», вчора, 29 серпня, в Івано-Франківську пройшов обшук у помешканні громадського активіста Андрія Подільського. Перед цим відбулися обшуки в його тещі в селі Залукві та в його мами в селі Нижнів Івано-Франківської області.


Щойно редакція отримала нову інформацію від прес-служби Чорного Комітету, в якій повідомляється, що слідчий-суддя Любомир Островський виніс постанову, яка дозволяє провести обшук. Водночас, невідомо в якому статусі наразі перебуває Подільський. Також не були вказані підстави для проведення обшуку.

Обшуком керували старший слідчий Ігор Луканюк та слідча Ірина Чайка. Разом з ними вже приїхали «свої» поняті. Що це за люди, працівники міліції пояснювати відмовились.

Під час цих подій міліція перешкоджала роботі журналіста Руслана Коцаби. Так званий Експерт взагалі відвертав камеру і відмовився представлятись, чим порушив закон про міліцію.

В результаті обшуку було вилучено комп’ютерну техніку, фарби, всю літературу, в якій в заголовку було слово «нація», наклейки з червоно-чорним прапором та Тризубом. Перед цим під час обшуку в тещі Подільського вилучили білі футболки, на яких не було жодних зображень.

«Перспектива наступна - статус Подільського у справі не визначений. Він позбавлений права робити заяви і клопотання,оскільки не є підозрюваним. Дякуючи новому КПК, слідство таємно, без жодних повідомлень, порушило провадження і так само таємно призначило (і призначить) ряд мистецькознавчих експертиз, і вже тоді, в один день оголосить Подільському про підозру і відкриє матеріали провадження. Ми зобов’язані будемо відкрити свої, але що ж зможе відкрити захист, коли по КПК захисник може лише з моменту оголошення про підозру ( і відповідно з цього моменту) проводити активні дії по збору доказів невинуватості або пом’якшення провини клієнта», - коментує ситуацію адвокат Андрія Подільського Володимир Бандура.

Нагадаємо, 22 серпня в Івано-Франківську був затриманий Координатор Громадського Руху Фонд-УПА Андрій Подільский. У нього було вилучено 8 білих футболок із зображенням обличчя людиноподібної істоти з червоною цяткою на лобі і книгу Дмитра Яроша «Нація і Революція», два диски з патріотичними піснями та фільмами.

Згодом стало відомо, що слідчим Бураком С.І. внесено до ЄРДР кримінальне провадження №12013090020000850, порушене за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.300 Кримінального кодексу України (Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорсткості...) Стаття передбачає покарання у вигляді арешту до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3-х років.

ob2

ob3

ob4

ob5

ob6
ob7

ob8

ob9



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.