Екоінспекція таки перевірить Іванівський заказник, коли його вже прорубали…

ivanivskiy

 
В кінці минулого тижня український Інтернет облетіла звістка, що на Тернопільщині знищується заказник «Іванівський» - ботанічний заказник місцевого значення, який був створений рішенням виконкому Тернопільської обласної ради від 22.07.77 № 360 поблизу села Підгородне Тернопільського району – в 33 та 34 кварталах Тернопільського лісництва. Об’єкти його охорони - дубово-грабовий ліс, в якому багато які дерева - вікові, та в якому зростають рослини, занесені до Червоної книги України - любка дволиста та лілія лісова.


Загроза для цього природного резервату прийшла від його найближчого сусіда - навчально-спортивної бази з біатлону обласного фізкультурно-спортивного товариства «Колос». Характерно, що в 2006 році вона отримала статус бази олімпійської підготовки.

Почалося все з того, що зі створеної ще у 1985 році лижеролерної траси товариства в жовтні 2012 р. було виділено в приватну власність 15 ділянок по 0,1 га кожний. Це обурило спортсменів, у відповідь на що було прийнято рішення спорудити нову трасу – причому, у відповідності із сучасними стандартами (http://zz.te.ua/pid-pryvodom-rekonstruktsiji-biatlonnoji-bazy-pid-ternopolem-rizhut-pradavnij-lis-foto/comment-page-1/#comment-29657). Ось її-то і вирішили провести через заказник! А оскільки біатлон поєднує лижні перегони зі стрільбою, то для такої траси в лісі дерева треба вирубати, а пні викорчувати.

Вирубка заказника обурила вже місцевих мешканців. Але на всі їх листи влада відписувалося, що «все відбувається в межах закону». Тим часом рубка розгорнулася в повному масштабі.

10 вересня з ходом розчистки траси знайомилися віце-прем`єр України К. Грищенко і голова Тернопільської обласної держадміністрації В. Хоптян. Під час цього візиту підтвердився той факт, що сучасним стандартам нова траса не відповідає – до найближчих будівель від неї близько 500 м, а повинно бути не менш 2 км – тому й міжнародного статусу їй не отримати. Обговорювати знищення заказника із місцевими мешканцями віце-прем’єр не став.

Однак після цього візиту обласна екоінспекція повідомила мешканцям, що за вказівкою із Кабміну в п’ятницю вона в «Іванівському» перевірить додержання природоохоронного законодавства – хоча до того повідомляла їм, що з цією рубкою «все нормально». А біатлоністи на своєму сайті повідомляють, що рубку лісники вже завершили – лишилося тільки пні викорчувати



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.