Експертиза підпису Бриченка здійснена з грубим порушенням закону

expertiza brichenko

 
Так звана судово-почеркознавча експертиза підпису народного депутата Ігоря Бриченка здійснена з грубим порушенням нормативних документів, зокрема, Науково-методичних рекомендацій з питань підготовки та призначення судових експертиз та експертних досліджень, затверджених Міністерством юстиції.


Про це повідомляє прес-служба «Батьківщини», передають «Конфлікти і закони».

Відтак, експертиза не стала кроком до встановлення істини, а лише поповнила архів сфальсифікованих матеріалів, пов’язаних з поправками до Податкового кодексу (так звані «поправки Кличко» - ред.).

Відповідно зазначених рекомендацій, «перед приєднанням зразків підпису до матеріалів справи орган, який призначив експертизу, повинен пред'явити їх особі, яка підлягає ідентифікації, а потім позначити кожний зразок, тобто указати, що це вільний зразок підпису певної особи». Слідчий повинен був взяти у Ігоря Бриченка експериментальні зразки підпису.

Однак Ігорю Бриченку, який у п’ятницю за власної ініціативи відвідав Головне слідче управління МВС, не було надано для ознайомлення постанову слідчого про призначення експертизи, наявні зразки підпису та почерку не пред’являлися, а експериментальні зразки не відбиралися.

Ігор Бриченко не надавав ані згоди на проведення експертизи, ані експериментального взірця свого підпису. Більше того, він повідомив слідчого, що таку експертизу вважає «безглуздою та недоцільною», адже Бриченко не заперечує достовірності свого підпису на останній сторінці документу з поправками, але наголошує на тому, що «аркуші, які всередині, замінені, і в них додано дві сфальшовані поправки, які не вносилися, не розглядалися на комітеті, що чітко зафіксовано стенограмою засідання».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.