Сергій Власенко і… провокації… провокації… і ще раз провокації від ГПУ

provokatsii vlasenko

 
Генеральна прокуратура планувала вчора домогтися зміни запобіжного заходу захиснику Юлії Тимошенко Сергію Власенку із грошової застави на арешт. Про це повідомив сьогодні на брифінгу сам Власенко біля будівлі Головного слідчого управління ГПУ перед черговим допитом о 13:50.


«Вчора Генеральною прокуратурою була вчинена відверта провокація з метою зміни мені запобіжного заходу на взяття під варту», - заявив він.

Власенко зазначив, що ухвалою Печерського райсуду на нього було накладено низку обтяжень, зокрема, «утримуватися від спілкування з потерпілою».

Захисник розповів, що вчора одразу після засідання суду він приїхав до Головного слідчого управління ГПУ і зайшовши у будівлю, побачив там велику кількість співробітників правоохоронних органів, серед яких перебувала «так звана потерпіла».

Сергій Власенко розповів, що не бачив її три роки, не говорив з нею, натомість вона намагалася вчора поспілкуватися з ним.

«Це при тому, що мені рекомендовано утримуватися від спілкування з нею. Звичайно, я на провокації не піддаюся, я передав оригінал ухвали співробітникам правоохоронних органів, які були поруч, і попросив їх допомогти виконати ухвалу суду і обмежити спілкування з цією громадяночкою», - сказав Власенко.

Генпрокуратура вдається до маніпуляцій

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко здивований маніпулятивними заявами Генеральної прокуратури про те, що досудове слідство у сфальшованій проти нього справі начебто вже закінчено.

Під час брифінгу біля прокуратури Власенко продемонстрував журналістам оригінали 3-х повісток, якими його викликали для проведення слідчих дій, на 12, 13 і 15-те листопада.

Він зазначив, що у повістці, якою його вчора викликали на допит, слідчий поставив відмітку, в якій немає жодного слова про завершення слідства.

«Жодного слова про завершення слідства, бо це окрема дія, яка повинна бути відображена в цій відмітці, не сказано. Ця відмітка дається в момент виходу з Генпрокуратури, тому мене відверто здивувала низка вчорашніх повідомлень Генпрокуратури», - сказав він.

Захисник лідера опозиції, аби уберегтися від провокацій, передав оригінали повісток на зберігання народному депутату Олександру Абдулліну та повідомив журналістам, що має намір демонструвати слідчим копії цих документів.

Сергій Власенко також нагадав, що всі три повістки надавалися вчора для огляду слідчому судді, який за клопотання прокуратури обрав запобіжний захід.

«Вчора зі мною проводився допит, який не було закінчено у зв’язку із тим, що я вимагав надати додаткові пояснення і долучити додаткові документи», - сказав він.

Власенко також підкреслив, що прибув до Головного слідчого управління ГПУ для проведення слідчих вчасно, о 13:50, а сам допит запланований на 14:00.

Справу проти Сергія Власенко хочуть провести так само, як справу Юлії Тимошенко

Сергій Власенко заявляє, що формально про існування справи проти нього він дізнався лише позавчора.

«Без мене справу розслідували майже 10 місяців. Мене «мури жили» півтора дні, і все. Не надавши можливість захисту ані зібрати докази, ані подавати ці докази до матеріалів справи», - сказав Власенко.

«Тобто всі ці хвалені новели, про які розказували Андрій Портнов і Ренат Кузьмін, - вони насправді нічого не вартують. Насправді ситуація з кримінальним процесом та кримінальним переслідуванням стала ще гіршою. І стало значно легше використовувати правоохоронну систему для розправи з політичними опонентами діючого режиму», - додав він.

Власенко наголосив, що нікого не цікавить, що він «три роки не бачив цю жінку, не чіпав її», що з його боку не було неприязних стосунків.

«Нікого не цікавить, що в матеріалах справи немає жодного доказу, ані факту якогось побиття, ані факту наявності якихось тілесних ушкоджень. Але вони вважають, що вони завершили слідство. Вони вважають, що нададуть нам розумні строки для ознайомлення з матеріалами справи», - сказав він.

Сергій Власенко також спростував повідомлення прес-служби ГПУ про те, що він прийшов до Головного слідчого управління за власним бажанням, оскільки його вже чекали поняті.

«Власенко прийшов за своєї волі, але поняті вже сиділи «в кущах», - сказав він, додавши, що «все це реально виглядає, як фарс».

Крім того, Сергій Власенко звернув увагу на деталі вчорашньої провокації проти нього.

За його словами, журналісти бачили, як кілька разів з будівлі Генпрокуратури виходила і заходила «так звана потерпіла», однак, її перебування на території Генеральної прокуратури не відображено в журналі відвідувачів.

«Всі, хто заходив, в журналі відвідувачів фіксуються, а її в журналі відвідувачів немає. Це означає, що цю людину абсолютно свідомо сюди везли з метою спровокувати ситуацію, яка не буде відповідати ухвалі суду, щоб змінити мій запобіжний захід із застави на утримання під вартою», - сказав Сергій Власенко.

Він також підтвердив, що його не повідомляли у законний спосіб про завершення слідчих дій.

«Станом на сьогоднішній день я офіційно заявляю: ані я, ані мій захисник Олександр Плахотнюк жодним чином не повідомлені про завершення досудового слідства, про що я подав відповідне клопотання слідчому», - сказав Власенко.

Він також зазначив, що під цим клопотанням, де було зазначено, що допит від 12 листопада був перерваний у зв’язку із необхідністю надання додаткових матеріалів, слідчий написав примітку «отримав».

«Звернуть увагу, слідчий не написав ніяких зауважень. Він розписався, фактично підтвердивши дані, що містяться в цьому клопотанні», - сказав він.

«Звичайно, що в якихось інших процесуальних документах він (слідчий) напише щось інше, але це, на жаль, висвітлює подвійну позицію ГПУ», - додав Власенко.

Захисник лідера опозиції також заявив, що розуміє, яким чином буде діяти влада: розповсюджувати неправдиву інформацію, «зокрема, як це робить представник прес-служби ГПУ».

За словами Власенка, він не знає, скільки часу йому та його захиснику буде відведено для ознайомлення з матеріалами справи, але підкреслив, що знає, «як це відбувалося у справі Юлії Тимошенко, коли на ознайомлення з 5 тисячами сторінок нам надали 9 днів».

Власенко також зазначив, що він і його захисник фактично позбавлені можливості збирання доказів.

«Прокуратура знала про це (справу) 10 місяців. Я знаю про це 2 дні. Я розумію, що вони хочуть провести цю справу так само, як справу Юлії Тимошенко: не давши можливості зібрати докази, порушуючи базові принципи Кримінально-процесуального кодексу».

Конфлікти і закони: за матеріалами byut.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.