Влада сфабрикувала справу проти активіста Панаса, щоб виправдати дії «Беркуту»

oleg panas

 
Влада активно продовжує фабрикувати справи проти активістів Майдану, виправдовуючи безпідставне застосування сили бійцями спецпідрозділу «Беркут» щодо мирних мітингувальників 30 листопада та 1 грудня 2013 року, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу партії «УДАР».


Зокрема, як зазначила адвокат Тетяна Козаченко, її підзахисний фотограф і активіст Євромайдану Олег Панас був затриманий 9 грудня на підставі постанови Шевченківського районного суду м. Києва судді Волокітіної Н.В. у Львові, начебто за вчинення злочину, передбаченого ч.1.ст.294 (масові заворушення) в кримінальному провадженні за ознаками вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.194, ч.1 ст.294, 341, ч.2 ст.342, ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу України.

За словами адвоката, Панаса затримали люди, що не представились, але усно звинуватили в крадіжці телефону. При цьому, протокол про затримання був оформлений лише через 8,5 годин після затримання вже у Києві о 21:30 годині в ізоляторі тимчасового утримання. Рідним Панаса сповістили про затримання лише опівночі, а не негайно, як того вимагає закон.

Тетяна Козаченко зауважила, що прибула до ізолятору того ж дня, але її не допустили на побачення з підзахисним, і тому вона подала заяву до прокуратури Києва про перешкоджання адвокатській діяльності та неправомірні дії працівників ізолятору. Крім того, додала вона, порушення відбувалися на всіх етапах проведення засідання суду. Зокрема, справа щодо обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Олега Панаса намагалися провести за відсутності адвоката, направивши її в цей час на зустріч з підзахисним до ізолятору. Про те, що справа розглядається, Козаченко довідалася лише завдяки дзвінку від адвоката центра правової допомоги. Більше того, суддя Волокітіна, яка розглядала цю справу, намагалася відмовити адвокату Козаченко виступати в якості захисника Олега Панаса, оголосивши її вільним слухачем, і була вимушена допустити її до справи після оголошення адвокатом заперечень та надання відповідних документів. Суддя Волокітіна відмовилася задовольнити письмову заяву адвоката щодо необхідності зустрічі її з підзахисним Олегом Панасом. Таким чином, адвокат Козаченко була вимушена виступати захисником особи, з якою ніколи не зустрічалася, не могла спитати про події, які сталися, та обговорити документи обвинувачення.

Козаченко також додала, що, не зважаючи на те, що її фактично було позбавлено судом належної можливості за декілька годин вивчити та надати оцінку наданим документам більш ніж на 200 аркушах, підстави та аргументи обвинувачення були повністю спростовані запереченнями. Зокрема, в матеріалах справи відсутні будь-які покази свідків (більш ніж 25 осіб), де були посилання або вказувались ім’я, прізвище, опис одягу, статури та інші будь-які відомості тощо Олега Панаса. В матеріалах справи є покази ще двох «свідків» – працівників МВС, про те, що вони при перегляді фото та відео матеріалів встановили активного учасника нападу та захоплення Київської міської адміністрації – Панаса Олега. При чому додаються рапорти зазначених «свідків» з доповіддю, що інформація, отримана ними з мережі Інтернет в результаті оперативно розшукових заходів. Тобто дані особи ніколи не бачили Панаса Олега, самостійно оцінили та трактували інформацію з Інтернету в ході оперативно-розшукової діяльності, що виключає їх допит в якості свідків щодо особи підзахисного та його дій. Крім того, за словами адвоката, події, які інкримінуються Панасу, стосуються виключно подій біля Київської міської адміністрації, однак частина ксерокопій фото матеріалів, доданих на підтвердження пред’явлення підозри, стосуються взагалі інших місць. «Оголошення постанови Шевченківського суду 10 грудня о 20-й годині про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Панаса Олега строком на 59 діб було оголошено зухвало та цинічно», - наголосила адвокат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.