Головою Мінздоху завдано Держбюджету України понад 6 млрд грн збитків

klimenko kriminal

 
Головне слідче управління Генеральної прокуратури України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою та службовим становищем колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком та іншими службовими особами міністерства, а також ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 364, ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України).


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, повідомляють «Конфлікти і закони».

Встановлено, що О. Клименко, зловживаючи службовим становищем, за попередньою змовою з іншими посадовцями Міндоходів, організував в Одеській, Київській, Донецькій та Харківській областях так звані «програмні» підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю.

Принцип роботи злочинної схеми полягав в ухиленні та мінімізації сплати податків та зборів до Державного бюджету України шляхом реального зменшення ваги вантажу з підробкою супровідних документів на вантаж, зміни у супровідних документах на вантаж класифікації та кодів товарів на більш дешевий, ніж є в реальності.

Крім того, у ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2012-2013 рр. О. Клименко за попередньою змовою з посадовими особами міністерства та службовими особами суб’єктів господарської діяльності організував діяльність на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектору економіки.

Принцип роботи цієї схеми полягав у наданні вказаним підприємствам можливості користуватися послугами «обготівкових» структур, які були підконтрольні Клименку, з метою мінімізації податкових зобов’язань та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.

У результаті незаконної діяльності вказаних підприємств та самого Клименка, бюджету України завдано збитків на суму більш ніж 6 млд. грн.

29 квітня стосовно Олександра Клименка винесено повідомлення про підозру у скоєнні злочину передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі тривають заходи щодо встановлення його місця знаходження.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.