Розпочато розслідування закупівлі нафтогазових вишок Бойко

boyko vishki

 
Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом заволодіння невстановленими особами, які діяли від імені службових осіб ДАТ «Чорноморнафтогаз», державними коштами у сумі 400 млн. доларів США під виглядом закупівлі вишок для видобування нафти і газу на Чорноморському шельфі. Про це на брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, передають «Конфлікти і закони».


Вказане кримінальне правопорушення кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Він зазначив, що в даному провадженні колишній віце-прем'єр-міністр України Юрій Бойко є свідком.

Крім того, Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження за фактом заволодіння службовими особами Міністерства енергетики та вугільної промисловості України за попередньою змовою зі службовцями НАК «Нафтогаз України» та ДАТ «Чорноморнафтогаз» державними коштами на суму понад 200 млн гривень.

Встановлено, що у березні та жовтні 2011 року при проведенні закупівель самопіднімальних плавучих бурових установок вказаними службовими особами були допущені грубі порушення тендерних процедур, внаслідок чого сталося незаконне витрачання державних коштів в особливо великих розмірах.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за аналогічною правовою кваліфікацією - ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

До матеріалів кримінального провадження також долучено матеріали журналістських розслідувань, які перевіряються слідчим шляхом.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.