НМПУ закликає Авакова перевірити законність діяльності свого підлеглого на Херсонщині

kiva1

 
Член Херсонського осередку Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ) Ігор Трубаєв повідомив про погрози з боку міліції. Заступник начальника УМВС Херсонської області Ілля Ківа у повідомленнях журналісту погрожує посприяти його відправленню на фронт, якщо той продовжуватиме задавати питання.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ

У соціальній мережі Facebook заступник начальника УМВС Херсонської області Ілля Ківа розмістив допис про візит на лінію розмежування Херсонщини з окупованим Кримом. У коментарях журналіст Ігор Трубаєв задав питання: «Так а рейд чим закінчиться? Справи до суду будуть передаватись?» Проте, у відповідь він почув тези про те, що нібито не має права задавати питання міліціонеру й може бути відправлений до армії.

kiva2

kiva3 1

«Вже на третій день перебування на посаді в нашій області Ілля Ківа побив водія вантажівки, пізніше він також силовими методами вплинув на одного спортсмена та забрав документи. Потім він почав без жодних підстав зачиняти кафе в місті, перевіряти в усіх документи тощо. Крім того, деякі його дії більше схожі на піар-акції деяких депутатів та нагнітання паніки в населення», – розповів журналіст. На його думку, стиль роботи міліціонера порушує усі можливі норми та закони.

За словами Ігоря Трубаєва, погрози він отримує в соціальних мережах, проте це дає підставу хвилюватися за здоров’я та безпеку в реальному житті. «Така реакція працівника міліції на звичайне запитання від журналіста є просто неадекватною. Імовірно, таким чином Ківа демонструє образу та бажання помститися за те, що на нашому сайті ми розміщуємо критичні матеріали про нього. Крім того, виходячи з тієї інформації, яку надають полтавські правозахисники, у мене є привід переживати, що погрози з віртуального світу можуть втілитись у реальні дії», – наголошує Трубаєв.

Як зазначає голова Незалежної медіа-профспілки України Юрій Луканов, така поведінка міліціонера є некоректною та неприйнятною. «Погрози відправити людину на фронт від службової особи більше схоже на зведення рахунків через особисті мотиви. Крім того, такий підхід перетворює саму ідею служби з почесного обов’язку на покарання на зразок тюрми. Наша профспілка закликає чиновників та службовців дотримуватись законодавства та бути більш відкритими й публічними шляхом розбудови адекватного діалогу з журналістами», – наголошує Луканов.

Раніше своє незадоволення незаконною та непрофесійною діяльність висловлювали журналісти та громадські активісти Полтавщини та Донеччини.

Незалежна медіа-профспілка України звертається до Міністра МВС Арсена Авакова з вимогою перевірити діяльність заступника начальника УМВС Херсонської області Іллі Ківи та ретельніше стежити за діяльністю представників МВС в усіх регіонах.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.