Стали відомі судові подробиці п'ятничного арешту екс-нардепа свободівця Юрія Сиротюка

sirotuk podrobitsi

 
Ні для кого не секрет, що деякі судді Печерського районного суду м. Києва знаходяться, так би мовити, «на гачку» у нинішньої влади. Хтось брав участь у арештах майданівців, хтось випускав з-під варти корупціонерів старого режиму.


Після заяви Президента про необхідність звільнення 300 суддів, кожен працівник Феміди розуміє, що наступним у черзі може бути він.

Це зручне поле для діяльності для чиновників Адміністрації Президента. В юридичному середовищі відомо, що відповідальним за судову владу є заступник Глави АП Олексій Філатов. Саме йому приписують тиск на суд у важливих для влади справах.

Коли стала необхідність арештувати близько двох десятків активістів після подій біля Верховної Ради, електронна система розподілу «випадково» розписала половину справ на Олега Білоцерківця, половину на Володимира Карабаня, які задовольнили більшість клопотань та ув'язнили активістів, включно з учнем хмельницької середньої школи Олексієм Логвіном та студентом першого курсу львівського юрфаку Марком Мельничуком.

Однак, коли через тиждень від суддів почали вимагати арешту очільників ВО «Свобода» - колишніх нардепів Ігоря Швайку, Едуарда Леонова тощо, бажаючих серед суддів не знайшлося.

Є інформація, що «згори» була вимога арештувати Ігоря Швайку, однак суддя Олеся Батрин відпустила Ігоря Швайку на поруки народних депутатів.

Це викликало обурення на Банковій, після чого суддям почали погрожувати.

В той же день спецпідрозділ «Грифон» був знятий з охорони приміщень Печерського суду. Таким чином суддям було дано недвозначний сигнал.

А вже на наступний день за справу взявся надійний суддя Карабань. У п'ятницю 11 вересня він взяв під варту заступника Голови ВО «Свобода» Юрія Сиротюка. При цьому, ще до оголошення ухвали, в суд було загнано рекордну кількість міліції та конвой, що дає підстави вважати, що рішення Карабаня було наперед відоме правоохоронцям.

Ми вже зробили офіційні запити в МВС, якому підпорядкований спецпідрозділ «Грифон», щодо того, хто і коли дав вказівку про зняття охорони з Печерського райсуду, а також коли було викликано конвой для доставки Юрія Сиротюка в ізолятор.

Сидір КІЗІН, адвокат у справі захисників Конституції



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.