Головною військовою прокуратурою спільно з СБУ затримано двох осіб, які займали керівні посади у Нацбанку України

gpu lutsenko zayava

 
Головною військовою прокуратурою спільно з спецпідрозділом Служби безпеки України 13 липня 2016 року затримано двох посадових осіб, які займали керівні посади у Національному банку України. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».


У ході досудового розслідування встановлено, що у період з квітня 2013 року по лютий 2014 року заступник Голови Національного банку України та директор Генерального департаменту банківського нагляду Національного банку України, діючи у складі злочинної організації спільно з С. Курченком, І. Соркіним, В. Агафоновим та іншими особами, з корисливих мотивів, незаконно заволоділи шляхом зловживання службовим становищем коштами Національного банку України в особливо великих розмірах на загальну суму майже 800 млн грн, наданими ПАТ «Реал банк» у вигляді стабілізаційного кредиту.

Вказаних посадовців затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації ), ч. 4 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

До суду направлено клопотання щодо обрання стосовно підозрюваних осіб запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 31.03.2013 року за фактами вчинення упродовж 2013-2014 років тяжких та особливо тяжких злочинів підконтрольною екс-президенту в. януковичу злочинною організацією, до складу якої входили С. Курченко, І. Соркін та інші особи.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.