У ГПУ стверджують: Владислав Каськів знаходиться в міжнародному розшуку Інтерполу і ГПУ вживаються заходи для його екстрадиції

kaskiv uhvala0

 
1 серпня 2016 року Генеральним секретаріатом Інтерполу опублікована червона картка щодо міжнародного розшуку з метою арешту та екстрадиції колишнього Голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України В.Каськіва для притягнення до кримінальної відповідальності за ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 366 КК України (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Згідно з повідомленням Національного центрального бюро Інтерполу в Панамі, 18 серпня 2016 року В.Каськів був зупинений на кордоні із Коста-Рікою після того, як 17 серпня 2016 року йому було відмовлено у в’їзді в останню. 19 серпня 2016 року за клопотанням Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Печерський районний суд м. Києва ухвалив рішення про взяття В.Каськіва під варту.

Наразі Генеральною прокуратурою України вживаються усі необхідні заходи для екстрадиції вказаної особи, які передбачені міжнародним Договором між Україною та Республікою Панама про видачу правопорушників 2003 року.

kaskiv uhvala1

kaskiv uhvala2

У свою чергу Владислав Каськів заявив, що його не затримували і не заарештовували. Про це він написав у блозі «Української правди»:

«Вже декілька днів спостерігаю за спробами різних офіційних осіб пояснити ляп з повідомленням про мій арешт в Панамі.

Не затягуючи інтригу, повідомляю: нічого з того, що було сказано офіційними особами України, не відповідає дійсності:

- мене ніде не затримували і, тим більше, ніколи не арештовували ні в Панамі, ні будь-де ще

- ніякої картки Інтерполу про мене не існує (http://www.interpol.int/notice/search/wanted)

- інформація про мої «злочини» є лише в побажаннях політично вмотивованих українських «правоохоронців…

Приводом для події стало звичайне з'ясування панамською міграційною службою мого міграційного статусу під час перетину кордону з Коста-Рикою, куди я планував поїхати з друзями і сім’єю».

Він також оприлюднив фото, на якому він стоїть поруч з поліцейським і зі свіжим, за його словами, номером панамської газети.


kaskiv uhvala



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.