Голова Нацполіції контролюватиме врегулювання конфлікту довкола газети «Вільним шляхом»

peremovini gazeta

 
«Голова національної поліції – Хатія Деканоідзе дала доручення Волинській обласній поліції зібрати дві конфліктуючі сторони і докласти зусиль задля врегулювання конфлікту», - про це повідомив директор департаменту комунікації Національної поліції - Ярослав Тракало. Він також додав, що якщо така зустріч не відбудеться, або протиправні дії продовжуватимуться, то пані Деканоідзе просила невідкладно про це повідомляти, передає прес-служба Незалежної медіа-профспілки України.


Нагадаємо, що 8 вересня за повідомленням в.о. редактора ківерцівської газети «Вільним шляхом» Марії Хітько відбулось захоплення приміщення редакції представниками Ківерцівської районної ради.

Юрист районної ради Дмитро Леліков та працівник ради Артем Ковальов станом на 8:30 ранку зламали замок вхідних дверей приміщення, але після прибуття представників поліції спроби проникнення були тимчасово припинені. Близько 12 год дня до приміщення газети прибули депутати районної ради і начебто на підставі рішення районної ради про призначення Людмили Михайленко редактором газети, почали зламувати замки та виламувати двері. Трудовому колективу газети «Вільним шляхом», як співзасновнику газети, відповідне рішення районної ради не було надано.

Справа щодо незаконного звільнення в.о. редактора Марії Хітько районною радою станом на сьогодні перебуває у суді. Первинна профспілкова організація газети «Вільним шляхом» оголосила про початок колективного трудового спору, запропонувавши райраді створити Примирну комісію, відповідно до чинного законодавства, та розпочати перемовини. Районна рада ухилилась від примирних процедур, натомість, голова районної ради  – Григорій Недопад вчиняє протиправні дії: вносить зміни до статуту газети без погодження із її співвласником – трудовим колективом, а також підписує незаконне рішення районної ради про призначення редактором Людмилу Михайленко (відповідно до нової редакції  ЗУ «Про місцеве самоврядування» місцеві ради втратили право призначати та звільняти керівників комунальних друкованих ЗМІ).

Незалежна медіа-профспілка тримає на контролі перебіг подій та вже неодноразово зверталась до правоохоронних органів та влади з вимогою врегулювати конфлікт та перевести справу у законне русло.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.