​«Іду на Ви»? Охендовський подав заяву про злочин до ГПУ на Холодницького та Ситника

Адвокат Михайла Охендовського (нелегітимного голови ЦВК – ред.), Олег Бабич повідомив, що Генеральна прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та керівник Національного антикорупційного бюро Артема Ситника.


Про це він розповів в інтерв’ю одному українському виданню, повідомляє «Преса України».

Дане кримінальне провадження було відкрито за заявою Михайла Охендовського про притягнення завідомо невинуватого до кримінальної відповідальності. Окрім Холодницького та Ситника, у провадженні фігурує детектив НАБУ Роман Єгізаров та ще двоє осіб.

За словами адвоката, доказова база складає близько тисячі сторінок. У разі доведення вини порушники можуть отримати до 10 років ув’язнення.

«Це тяжкий злочин. Або Холодницький, або Ситник, або детектив, який веде справу, можуть отримати до 10 років», – розповів Бабич.

Зазначимо, що Назар Холодницький розглядає відкриття кримінального провадження, як спосіб захисту Охендовського.

«Якщо там є ознаки злочину, то нехай розслідують. Ми готові надати будь-яку необхідну допомогу. Але повторюся, це просто спосіб захисту в первинному провадженні», – заявив керівник САП.

Раніше голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський відмовився давати будь-які показання під час його допиту детективами Національного антикорупційного бюро України.

Фото uapress.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.