​Прокуратура відмовилась обвинувачувати антиквара зброї, з колекції якого Пшонка поцупив експонати

Поставлена крапка у довготривалому, резонансному кримінальному провадженні стосовно запорізького колекціонера зброї за ч. 1, 2 ст. 263 КК України. У судовому засіданні прокурор Запорізької місцевої прокуратури № 3 оголосив постанову про відмову від обвинувачення у справі.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області, повідомляють «Конфлікти і закони».

У грудні 2016 року Генеральний прокурор України Юрій Луценко прийняв на особистому прийомі відомого українського колекціонера, який протягом шести років добивався справедливості щодо висунутого йому обвинувачення у незаконному поводженні зі зброєю.

По результату особистого прийому Генеральний прокурор Юрій Луценко надав доручення вжити невідкладних заходів, спрямованих на захист законних прав та інтересів заявника.

Нагадаємо, звинувачення стосовно колекціонера ґрунтувалося на висновках експертизи, що зброя з його колекції визначена, як вогнепальна, придатна до використання. Однак, відповідно до висновків Харківського науково-дослідного інституту судових експертиз ім. професора Бокаріуса, пред’явлене обвинувачення не підтвердилось.

Також у 2010 році працівники Головного управління Міністерства внутрішніх справ України у Запорізькій області за місцем проживання колекціонера провели обшуки і вилучили колекцію холодної зброї періоду XV – XX століття, кількістю 513 одиниць. Згодом, зброю із своєї колекції він бачив в телевізійній передачі з місця проживання колишнього Генерального прокурора В. Пшонки. Частина колекції до цього часу не повернута і місце її знаходження не відоме.

За даним фактом досудове розслідування ще триває.

Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.