​Саакашвілі розповів, як прокурори вдаються до брехні, щоб видворити його з України

Доводи прокурорів у справі «грошей Курченка» є брехнею, до якої вдаються для того, аби якнайшвидше видворити Саакашвілі з України і не дати йому змоги говорити правду українцям. Про це заявив лідер РНС Михайло Саакашвілі в Апеляційному суді Києва, де розглядають скаргу прокурорів щодо обрання йому запобіжного заходу, повідомляє прес-служба РНС.


Він зазначив, що доводи, на підставі яких прокурори оскаржують рішення судді Лариси Цокол, є нісенітницею.

«Вони кажуть, що рішення Цокол необгрунтоване. Вона написала 16 сторінок тексту, де розписала всі обгрунтування, яке більше обгрунтування може бути? Після цього вона отримала дисциплінарну скаргу і президент видав третій указ про реорганізацію Печерського суду. Вона попала під репресії. Цокол сказала, що я не був затриманий, а прокурори кажуть, що мені зачитали права в присутності Юрія Дерев’янка і адвоката Павла Богомазова. Адвокат Богомазов попав за кордон правоохоронців до мене не як адвокат. А тільки після того як представився охоронцями як представник СБУ. Жодному з адвокатів не надавали можливості виконувати функції. Вони брешуть, бо Дерев’янка взагалі не пустили до мене!» - наголосив Саакашвілі.

Саакашвілі також звернув увагу на докази прокурорів у вигляді телефонної розмови, де є «голоси Саакашвілі і Курченко».

«СБУ дали це на експертизу свого ж бюро, туди, де цей запис і фальсифікували. Незалежний експерт сказав, що ця розмова складається з 24 склейок. Пропоную міжнародним незалежним компаніям дати їх на експертизу», - зазначив Саакашвілі.

Михайло Саакашвілі також спростував заяви прокурорів щодо того, що докази у справі були начебто викрадені, а сам Саакашвілі намагається переховуватись.

«Вони зараз кажуть, що не мають доказів, бо їх вкрали з машини, коли мене звільнили після викрадення з квартири. Мабуть, ці докази були невидимі, адже було безліч камер і ніхто не бачив, як ці докази «втікли». Ці люди говорять абсолютну нісенітницю: мати більше ніж один телефон - це злочин, використовувати додаток Вайбер - це злочин. Вони кажуть, що я кілька днів переховувався, а я на сцені під ВР виступав разом з членами Європарламенту. Журналісти різних країн брали в мене інтерв’ю, а Луценко не міг знайти», - каже Саакашвілі.

Він додав, що справа проти нього побудована на свідках «Вовк» і «Заєць», які навіть не з’являються на допити.

Саакашвілі переконаний, що вся справа «шиється» йому для того, щоб викинути з України і не дати змоги говорити українцям правду.

«Минулого разу головним доказом у прокурорів була начебто достовірна інформація, що мене хоче вбити фсб і мене потрібно відправити з України. Тепер українське МЗС звернулось до МЗС Польщі - чи вони не могли б мене прийняти, бо тепер мене хочуть убити якісь українські радикальні групи. Насправді вони бояться моєї поїздки у Вінницю, спілкування з іноземними ЗМІ, публічних акцій. Вони хочуть, щоб я пропав, але цього не буде, я буду до кінця захищати всю правду», - зазначив лідер РНС.

Саакашвілі додав, що Северіона Дангадзе тримають в заручниках, а доказів проти нього немає.

«У нього є совість і він не пішов з ними на змову проти мене. Ірина Геращенко вийшла на людей Медведчука і наполягає на тому, щоб ЛНР і ДНР зробили запити, щоб його обміняти на полонених. Не можна такою підлою бути, він персона нон-грата в ДНР І ЛНР і Росії», - обурився Саакашвілі.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.