​У ГПУ збрехали, що не знали про реадмісію Михайла Саакашвілі

Заява Генпрокуратури про те, що вони не знали про підготовку реадмісії лідера «РУХУ НОВИХ СИЛ» Михайла Саакашвілі в Польщу – це брехня, адже у день його видворення про це їм повідомила Державна міграційна служба. Про це заявив адвокат Михайла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, інформує прес-служба партії «РУХ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі».


Він нагадав, що 13 лютого речник Генеральної прокуратури України Лариса Сарган повідомила про те, що ГПУ нічого не знала про видворення Михайла Саакашвілі до Республіки Польща. Руслан Чорнолуцький надав документ, який засвідчує протилежне.

«Це не знаходить свого підтвердження, оскільки згідно з Постановою ГПУ від 22.02.2018 року зазначається, що вони (ГЕНПРОКУРАТУРА ) були повідомлені про видворення Саакашвілі ще 12.02.2018 року – тобто в день видворення Михайла у Польщу», - повідомив адвокат.

«Спростуванням «необізнаності ГПУ» є також заява Генерального прокурора України Юрія Луценка від 8 лютого, де він підкреслив декілька варіантів розв’язання ситуації щодо Саакашвілі, а саме – екстрадицію, добровільний виїзд до Нідерландів (країна, в якій проживає сім’я Михайла) і найголовніше - Реадмісія до Польщі», - пояснив адвокат.

Захист Саакашвілі звертає увагу, що порядок реадмісії осіб - вкрай специфічна процедура, розуміння якої потребує ідеального знання як міжнародного, так і вітчизняного законодавства.

«Тож звідки Генпрокурор міг знати про таку ретельну процедуру, не маючи відповідної освіти, лишається таємницею», - зауважив Чорнолуцький.

Фото з відеоролика на Facebook



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.