​Мін’юст незаконно продовжує екстрадиційну перевірку після видворення Саакашвілі - адвокат

Міністерство юстиції продовжу екстрадиційну перевірку щодо Михайла Саакашвілі, незважаючи на його видворення за межі держави. Це суперечить законодавству, бо перевірка не може проводиться без його присутності в Україні. Про це заявив адвокат лідера партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Руслан Чорнолуцький, повідомляє прес-служба партії РНС.


Захисник Михайла Саакашвілі Чорнолуцький 20 лютого подав адвокатський запит до Міністерства юстиції України з проханням повідомити, на якій стадії триває екстрадиційна перевірка відносно Саакашвілі, яка була розпочата в 25 жовтня 2017 року, та яке рішення прийнято щодо перевірки у разі її завершення.

Між тим, за словами Чонолуцького, Мін’юст повідомив, що екстрадиційна перевірка щодо Саакашвілі ще триває.

«І це не зважаючи на те, що 12 лютого Михайло Саакашвілі фактично був видворений за межі України. Що можна перевіряти більше 5 місяців, для нас не зрозуміло», - зауважив адвокат.

Він відзначив, що згідно з законодавством екстрадиційна перевірка не може проводитись без Михайла Саакашвілі, і назвав продовження перевірки політичною розправою над лідером РНС.

«Адже нормами КПК України передбачено, що за наслідками такої перевірки приймається рішення або щодо видачі, або щодо відмови у видачі. Таким чином, на сьогоднішній день, проведення такої екстрадиційної перевірки всупереч вимогам законодавства лише вкотре підтверджує про політизованість переслідувань Михайла Саакашвілі та спробу політичної розправи над ним, шляхом впливу на владні інституції», - наголосив адвокат.

Нагадаємо, в 2014 році і в березні 2015 року Генпрокуратура вже відмовила Грузії в екстрадиції Михайла Саакашвілі через загрозу його політичного переслідування там і несправедливого рішення суду. У вересні 2017 року Грузія втретє звернулась про видачу Саакашвілі і в Мін’юсті розпочали екстрадиційну перевірку. Михайло Саакашвілі подав позов до Мін’юсту та Генпрокуратури з проханням визнати незаконними дії щодо такої перевірки.

Фото rbc.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.