​Сакварелідзе нагадав про заблоковані владою кримінальні справи проти корупціонерів

Справи «діамантових прокурорів» та «нафтопродуктів Курченка», за якими викривались корупційні схеми та розкрадання країни, заморозили, влада блокує і безліч справ НАБУ, натомість судить опонентів, добровольців та активістів. Про це заявив один з лідерів РУХУ НОВИХ СИЛ Давід Сакварелідзе в інтерв’ю на Ліга.нет, інформує прес-служба РНС.


Сакварелідзе нагадав, що справа «діамантових прокурорів» вже три роки заморожена в судах.

«У цій справі фігурують не тільки взятки, а й віджим бізнесу, оформлений на сестру «діамантового прокурора». Справу просто заморозили. Нехай тоді оправдають їх і скажуть, що півмільйона доларів і діамантів, які знайшли в їх будинках – це чесно зароблені гроші. Але вони просто відтягують справу до безкінечності, доки не закінчаться терміни і справа втратить актуальність. Сьогодні про цю справу кілька людей в країні згадує», - відзначив Сакварелідзе.

За його словами, крім «діамантових прокурорів», є безліч справ, зокрема по Насірову, Охендовському, Труханову, щодо нафтопродуктів Курченка – всі вони також застрягли в судах.

«Справа нафтопродуктів Курченка розслідувалась Генпрокуратурою, потім її перекинули нам в Одесу. З цієї справи сплила ще одна, там було два компоненти – перший, те, що Курченко вкрав нафту, другий - те, що цю, вкрадену ним нафту розкрадали люди з вертикалі Турчинова, Пашинського, Авакова та ін. Тищенко володів банком «Фортуна», через який розікрали нафту на 750 мільйонів гривень. Ми довели справу до підозр, як тільки ми почали під них копати, за них заступилась Генпрокуратура і політичні еліти, бо тоді мова йшла за формування нового Уряду Гройсмана, і Народний Фронт поставив умову прибрати нас з Одеси, бо ми заважали. Цю справу спустили на гальма, банк ліквідований, гроші випарувались», - наголосив політик.

Він зазначив, що натомість зараз ведуться кримінальні справи проти політичних опонентів, активістів, блокується робота НАБУ.

«Порошенко і Луценко натомість вирішили судити мене, бо я ніби приїхав в Україну вчиняти кримінальні злочини. Суд наді мною прискорюється, в той час справа «діамантових прокурорів», як і багато інших справ, третій рік лежать в судах. На 4 рік після Революції Гідності немає жодного обвинувального вироку навіть проти корупціонера середньої ланки, не говорячи про топ-корупціонерів. Вся система на чолі з Порошенком покриває цих топ-корупціонерів – депутатів, енергоолігархів, голів митниці, податкової. Блокується робота НАБУ, покривають голову ЦВК. У цій ситуації вирішили судити нас та інших активістів, тюрми переповнені добровольцями. Існує два паралельних світи – ми в реальному, де боремось за реальні зміни, і вони у своєму світі, з своїми цілями, Мальдівами, Сейшелами», - відзначив Давід Сакварелідзе.

Давід Сакварелідзе. Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.