​Досудове розслідування проти мера Одеси Труханова завершено

Про це на своїй сторінці Фейсбук повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури:


«30.05.2018 року, прокурорами САП прийнято рішення про достатність зібраних доказів для складання обвинувального акта у кримінальному провадженні за підозрою Одеського міського голови, службовців Одеської міської ради та інших осіб у заволодінні коштами міського бюджету в особливо великих розмірах внаслідок придбання за завідомо завищеною ціною приміщень колишнього заводу «Краян» в місті Одесі.

У ході слідства встановлено, що ціна будівель, яка була вказана у звіті про оцінку, замовленому керівником ТОВ «Девелопмент Еліт» як продавцем, методика проведення оцінки була поставлена під сумнів одним із департаментів Одеської міської ради, у зв’язку з чим проект рішення про придбання приміщення за ціною 185 млн. грн. було завізовано «із зауваженнями», які викладені окремим документом.

Слід зауважити, що вказану будівлю менш ніж за два місяці до прийняття рішення Одеською міською радою про купівлю за 185 млн. грн. було придбано іншою фірмою лише за 4 млн. грн. та внесено до статутного капіталу ТОВ «Девелопмент Еліт».

Проте, не дивлячись на це, не маючи економічного обґрунтування необхідності прийняття проекту рішення, як того вимагає Регламент Одеської міської ради, та бажаючи досягти спільного злочинного результату у виді схвалення депутатами проекту рішення, Одеський міський голова, його заступник на погоджувальній раді та на позачерговій сесії міської ради повідомили депутатам завідомо неправдиву інформацію про прийняття за результатами майбутнього голосування рішення лише на надання згоди на купівлю приміщення, а не про його купівлю за конкретною ціною, про готовність приміщення до використання та наявність у ньому ремонту типу «економ», про створення саме у запропонованому до продажу приміщенні центру надання соціальних послуг у форматі «Прозорий офіс» відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 08.08.2016 № 578-р, і відповідно співфінансування витрат на його ремонт і облаштування за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

Обґрунтування необхідності прийняття рішення про придбання приміщення також стосувалось начебто і реалізацією проекту «Європейська мерія», якого насправді не існувало.

У підсумку, приміщення таки було придбано саме за 185 млн. грн. (за вдвічі вищою ціною, встановленою в ході розслідування), проте предмет злочину – кошти в сумі 185 млн. грн. були вчасно арештовані судом за клопотаннями антикорупційних органів.

За дорученням прокурора детективами Національного антикорупційного бюро України 31.05.2018 вісьмом підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення», - йдеться у повідомленні.

Геннадій Труханов. Фото uc.od.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.