Міжнародні журналістські організації засудили ганебне ставлення керівництва Кременчука до телеканалу «Візит»

vizit kanal

 
Міжнародна федерація журналістів ( МФЖ ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) приєдналися до своїх відділень в Україні Незалежної медіа профспілка України (НМПУ) та Національної спілки журналістів України (НСЖУ), які засудили керівництво українського міста Кременчук за втручання у справи місцевого телеканалу «Візит».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ

За даними журналістських організацій, уряд Кременчука звернувся до апеляційного суду з наміром перебрати « Візит» у своє управління.

Ця ренаціоналізація ефективних і незалежних засобів масової інформації відбувається попри офіційну політику українського національного уряду денаціоналізації державних ЗМІ, відзначається у заяві МФЖ і ЄФЖ.

Українські журналістські організації також заявляють, що під час робочого засідання уряду Кременчука мер міста Олег Бабаєв ображав і погрожував журналістам з «Візиту» та з газет «Панорама Плюс» й «Кременчуцький телеграф» за висвітлення святкування Дня міста.

«Ми рішуче засуджуємо ганебне ставлення міського керівництва Кременчука до «Візиту», телеканалу, який працює в приватному порядку протягом останніх 20 років, - заявив президент Міжнародної федерації журналістів Джім Бумела. - Це явна спроба міського уряду запровадити цензуру і контроль над вільними і незалежними засобами масової інформації і є прямим порушенням прав журналістів. Таку кричущу неповагу до засобів масової інформації не можна толерувати».

НСЖУ і НМПУ заявили, що вони будуть вживати необхідних правових і політичних заходів, зазначається в заяві міжнародних журналістських організацій, щоб зупинити тиск уряду міста Кременчук на місцеві ЗМІ і змусити його дотримуватися закону.

«Україна повинна відповідати міжнародним стандартам у забезпеченні плюралізму власності медіа-середовища, яке не допускає примусової націоналізації критичних приватних ЗМІ, - сказав президент Європейської федерації журналістів Могенс Блічер Б`єргард. - Це абсолютно неприйнятно, що уряд Кременчука ухвалив таке абсурдне рішення. Ми забезпечимо повну підтримку наших українських філій у боротьбі за захист свободи ЗМІ в Україні».

Кілька місяців осередок Незалежної медіа-профспілки телеканалу «Візит» протестує проти намірів міського голови Кременчука Олега Бабаєва передати приватний телеканал у комунальну власність. 19 вересня Автозаводський райсуд міста Кременчук скасував державну реєстрацію кременчуцької телекомпанії «Візит» і передав 100% акцій комунальній Кременчуцькій телерадіокомпанії. Юристи Незалежної медіа-профспілки вважають таке рішення абсурдом, оскільки телеканал ніколи не належав державі і зразу був заснований як приватний.

Національна спілка журналістів і Незалежна медіа-профспілка двічі виступали із заявами, в яких засуджувалася практика відібрати телеканал у законного власника.

За версією НСЖУ, мер Кременчука Олег Бабаєв двічі оголошувався ворогом преси.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.