У справі ​«СпецТехноЕкспорт» підозрюваним у розтраті обрано запобіжні заходи

П’яти підозрюваним у розтраті 2,225 млн дол. США (55,5 млн грн) держкомпанії «СпецТехноЕкспорт» (входить до складу державного концерну «Укроборонпром») впродовж 6-7 березня 2019 року Солом’янський районний суд м. Києва обрав запобіжні заходи. Чотирьом із них — тримання під вартою з альтернативою застави. Сукупний розмір застави — 15,4 млн грн., повідомляє прес-служба НАБУ.


Як альтернативу тримання під вартою обрані пропоновані розміри застав:

- чинному директору «СпецТехноЕкспорту» (на момент вчинення злочину — заступник директора «СпецТехноЕкспорту») — 7 млн грн;

- колишньому директору «СпецТехноЕкспорту» — 1,9 млн грн;

- екс-заступнику директора департаменту контракту № 1 «СпецТехноЕкспорту» (на даний час – підприємець) — 5 млн грн;

- екс-начальнику одного з відділів «СпецТехноЕкспорту» (на даний час – підприємець) — 1,5 млн грн.

Екс-заступнику директора «СпецТехноЕкспорту» обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту терміном на 60 діб.

Нагадуємо, 4 березня 2019 року затримано чинного та колишнього директорів державного підприємства «СпецТехноЕкспорт» та ще трьох екс-посадовців за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США (55,5 млн грн). Цього ж дня їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Слідство встановило, що у 2009 році за ініціативи керівництва «СпецТехноЕкспорту» держпідприємство уклало з іноземною компанією угоду з супроводу одного з зовнішньо-економічних контрактів. За цим контрактом «СпецТехноЕкспорт» мав поставити військову продукцію, вироблену ДП «Завод 410 ЦА». Посередництво нерезидента мало забезпечити укладання та подальше виконання зовнішньо-економічного контракту, за що державне підприємство «СпецТехноЕкспорт» заплатило 2,225 млн дол. США. Натомість детективи НАБУ встановили, що компанія-посередник заявлені послуги не надавав.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2017 року.

«СпецТехноЕкспорт» — державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство, основною сферою діяльності якого є експортно-імпортні відносини на світовому ринку продукції та послуг військового та подвійного призначення. ДП входить до складу державної компанії «Укрспецекспорт», уповноваженого державою посередника у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення.

У свою чергу, «Укрспецекспорт» входить до складу державного концерну «Укроборонпром».

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.