​Посадовці ПАТ «Банк Михайлівський» підозрюються у виведенні 283 млн грн коштів банку і нанесенні збитків Фонду гарантування вкладів

Офіс Генпрокурора спільно з ДБР і Нацполіцією повідомили про підозру колишньому виконувачу обов’язків голови правління та 6-ти посадовцям ПАТ «Банк Михайлівський» за фактом зловживання повноваженнями, що призвело до безпідставного виведення понад 283 млн грн коштів банку та збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364-1 КК України).


Про це повідомляє прес-служба ОГП.

За версією слідства, вказані особи підозрюються в тому, що у лютому 2015 року вони уклали кредитні договори з грубим порушенням законодавства і внутрішніх документів банку, перерахувавши у подальшому понад 283 млн грн на рахунки різних юридичних осіб. При цьому вони вірогідно розуміли, що зазначені кредитні кошти не будуть повернуті банку.

Унаслідок таких дій ПАТ «Банк Михайлівський» був віднесений до неплатоспроможних. У ньому запроваджено тимчасову адміністрацію і розпочато процедуру виведення з ринку, включаючи відшкодування коштів вкладникам банку за рахунок грошових ресурсів Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

З 19 вересня 2019 року в Офісі Генерального прокурора (на той час ГПУ) розпочав роботу Департамент процесуального керівництва в особливо важливих кримінальних провадженнях, який спеціалізується на провадженнях щодо злочинів, пов’язаних з масштабними розкраданнями державних коштів, злочинів у кредитно-фінансовій сфері. Відтак, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора ведеться системна робота щодо розслідування фактів шахрайства з боку вищого керівництва банків і протидії виведення коштів у банківському секторі. Так, вже оголошено про підозру колишньому народному депутату, який ймовірно причетний до злочинної схеми з розтрати та легалізації 2,5 мільярдів гривень банку «Фінанси та кредит». Також оголошено підозру власнику VAB Банку у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Нацбанком.

Фото bankruptcy-ua.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.