​Екс-посадовця Нацполіції викрито на одержанні майже 1 млн грн хабаря

15 квітня 2021 року детективи Національного бюро спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва САП повідомили колишньому начальнику департаменту вибухотехнічної служби Нацполіції України (далі – Департаменту НПУ) про підозру в одержанні 980 тис. грн неправомірної вигоди та подальшій її легалізації. Дії екс-посадовця кваліфіковано за ч.4 ст. 368, ч.1 ст. 209 КК України. Також про підозру повідомлено спільнику вчиненого злочину – приватному підприємцю, чиї дії кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України («Надання неправомірної вигоди»). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу, повідомляє прес-служба НАБУ.


Слідство встановило, що колишній очільник Департаменту НПУ, володіючи інформацією про реальні потреби підрозділів у закупівлі вибухозахисного обладнання, організував разом зі знайомим йому приватним підприємцем восени 2016 року закупівлю такого обладнання та спеціальних костюмів для потреб підрозділу НПУ в Луганській області. Штучно створивши видимість відсутності конкуренції, закупівлю провели за переговорною процедурою. У результаті НПУ сплатила за обладнання 3 млн грн, із яких приватний підприємець перерахував 980 тис. грн нібито за юридичні послуги (які насправді не надавалися) компанії, кінцевим бенефіціаром якої, як з’ясувало слідство, був на той момент чинний посадовець НПУ.

Зазначений епізод – один із можливих злочинів із закупівель, здійснених Департаментом НПУ, які досліджують детективи НАБУ.

Розслідування наведених фактів НАБУ та САП здійснюють з грудня 2018, після визначення підслідності у провадженні за детективами Національного бюро.

Фото nabu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.