Заступник Голови КМДА Д.Басс підтвердив Ю.Кармазіну та О.Семераку факти порушення прав киян "Волею"

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Деніс Басс, у відповіді на депутатський запит народним депутатам України Остапу Семераку та Юрію Кармазіну до Київського міського Голови, Голови Київської міської державної адміністрації Л.М.Черновецького щодо необхідності припинення цинічних і систематичних зловживань групи компаній, відомих під назвою «Воля-Кабель», власники якої громадяни Ізраїлю, ряду інших країн та підконтрольні їм компанії, що знаходяться в офшорних зонах, і користуючись присвоєнням телекомунікаційних мереж, що належать київській громаді та своїм монопольним становищем на ринку послуг кабельного телебачення та Інтернет, незаконно припиняють доступ киян до телебачення і встановлюють їм нові та завищені тарифи підтвердив, що «Примусово впроваджуючи послуги цифрового телебачення ТОВ «Воля-кабель» порушує вимоги ст.9 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» і нав'язує споживачам «надання послуг із примусовим асортиментом».
 
Повний текст відповіді заступника Голови Київської міської державної адміністрації Д.Басса додається.
 
УКРАЇНА
ВИКОНАВЧИЙ ОРГАН КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ (КИЇВСЬКА МІСЬКА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ)
 
01044. м.Київ. вул.Хрещатик, 36. тел. (044) 254-12-55, факс 279-89-28, Call-центр (044) 0-51
 
03.06.2010 №004-1090
На № 11/10-425 від 14.05.2010
АСД ВРУ №18198 від 10.05.2010 р.
Народному депутату України Семераку О.М.
Народному депутату України Кармазіну Ю.А.
Верховна Рада України
01008, М.Київ, вул. Грушевського, 5
 
Шановний Остапе Михайловичу !
 
Шановний Юрію Анатолійовичу !
 
На виконання доручення Київського міського голови Черновецького Л.М. від 18.05.2010 № 18198, Ваш депутатський запит стосовно надання ТОВ «Воля-кабель» послуг кабельного телебачення в місті Києві, уважно розглянуто у Київській міській державній адміністрації. По суті порушених питань повідомляємо наступне.
 
Діяльність суб'єктів господарювання в галузі телекомунікацій регулюється Законом України «Про телекомунікації», «Правилами надання та отримання телекомунікаційних послуг», затверджених постановою Кабінету міністрів України від 09.08.2005 p., рішеннями Національної комісії з питань регулювання зв'язку України.
 
Законом України «Про телебачення і радіомовлення» від 12.01.2006 року № 3317-IV визначено, що єдиним органом державного регулювання діяльності у сфері телебачення і радіомовлення незалежно від способу розповсюдження телерадіопрограм і передач є Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення .
 
Примусово впроваджуючи послуги цифрового телебачення ТОВ «Воля-кабель» порушує вимоги ст.9 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції» і нав'язує споживачам «надання послуг із примусовим асортиментом».
 
Водночас, відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 30.11.2006 р. № 592-р «Про схвалення Концепції Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення» під час впровадження цифрового мовлення повинна забезпечуватися можливість безперервного розповсюдження телерадіопрограм зі збереженням на перехідний період аналогового мовлення.
 
Законом України «Про телебачення та радіомовлення» передбачений обов'язок провайдера забезпечити усім абонентам можливість отримання програм універсальної програмної послуги за винятком випадків застосування абонентами індивідуальних приймальних приладів або систем.
 
Така поведінка ТОВ «Воля-кабель» стала можливою лише тому, що ця комерційна структура фактично є монополістом на ринку кабельного телебачення.
 
Створенню цієї ситуації, на нашу думку, сприяли дії окремих органів державної влади, які порушували вимоги чинного законодавства України в сфері телерадіомовлення.
 
Зокрема, в порушення п.1 ст.4 та п.1.ст.8 Закону України «Про телебачення та радіомовлення» майже 90 відсотків мереж кабельного телебачення м. Києва є власністю ТОВ «Воля-кабель». Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення рішенням від 14 березня 2007 року № 307 «Про заяву ТОВ «Воля-кабель», м. Київ, щодо переоформлення ліцензії», поглибила монополію цієї компанії на ринку послуг кабельного телебачення. Відповідно до цього рішення територія розташування багатоканальної мережі ТОВ «Воля-кабель» визначено «м. Київ», в той час як раніше розташування багатоканальної мережі було обмежено переліком вулиць.
 
Таким чином, якщо раніше компанія «Воля», яка контролюється групою «Сигма-блейзер», обслуговувала 800 тис. київських квартир (всього у м. Києві 1100 тис. квартир), то на сьогодні, вона має можливість контролювати всю територію міста Києва.
 
Антимонопольним комітетом України були надані відповідні дозволи на концентрацію, що спричинило зосередження у власності афілійованих з «Сигма-блейзер» компаній більшості мереж кабельного телебачення у м. Києві та інших містах України.
 
Щодо використання ТОВ «Воля-кабель» майна територіальної громади М.Києва інформуємо, що у 2001 році на підставі рішення Київради від 27.12.2001р №200/1634 «Про зарахування до комунальної власності територіальної громади міста Києва обладнання систем колективного прийому телебачення» спеціалізоване комунальне підприємство «Київтелесервіс» здійснило прийом на свій баланс зазначеного майна, вартість якого станом на 01.04.2010 року становила 9446 тис.грн.
 
Що стосується договірних відносин вказаного підприємства з ТОВ «Воля - кабель», то на сьогодні будь - яких договорів оренди майна систем колективного прийому телебачення для надання послуг на погодження до Головного управління комунальної власності м.Києва виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) не надходило і рішень щодо відчуження такого майна Київська міська рада не приймала.
 
З повагою
 
Заступник голови
Д. Басс
 


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.