Понад 30 неповнолітніх Київського СІЗО розповіли прокурору столиці про своє утримання

sizoВчора у Київському слідчому ізоляторі прокурор міста Києва Анатолій Мельник в чергове провів особистий прийом неповнолітніх, які перебувають у цій установі. На даний час там знаходиться 38 дітей.


Під час прийому відбулася співбесіда з кожною дитиною. Прокурора, насамперед, цікавило питання матеріально-побутових умов тримання. Він запитував у дітей, чи є в них скарги щодо порушення їхніх прав, чи отримують вони відповідне харчування, чи надається належна медична та психологічна допомога, як вони навчаються та відпочивають.

Жодних скарг від дітей не поступило. Анатолій Степанович зайшов у кожну камеру, щоб особисто пересвідчитися в умовах тримання неповнолітніх, оглянув класи, в яких вони навчаються, кімнати, в яких діти відпочивають та займаються спортом.

У цей день прокурор міста Києва також поспілкувався із дівчиною, яка тимчасово перебуває в СІЗО і згідно з рішенням комісії направлена з Житомирської області до однієї з колоній для неповнолітніх в Запорізькій області для відбування покарання.

Зі слів дитини відомо, що вона виховувалася у багатодітній родині, де було дев’ятеро дітей, батьки позбавлені батьківських прав. Деякий час проживала у хрещеної матері. Її двічі було засуджено районним судом Житомирської області за вчинення крадіжок. Перший раз у 2011 році – за крадіжку металобрухту на суму понад 200 грн. із закинутої сільської хати, а в травні 2012 року – за крадіжку велосипеда, вартість якого 160 грн. У другому випадку судом їй призначено покарання – 3 роки 1 місяць позбавлення волі.

Дівчина запевнила прокурора столиці, що якщо вона надалі буде мати шанс залишитися на волі, то ніколи більше не стане на шлях скоєння злочину.

Анатолій Степанович, ознайомившись з особовою справою дівчини та вироком суду, переконався, що вона говорить правду про її засудження та про те, що в період відстрочки виконання першого покарання вона вчинила викрадення велосипеда.

Прокурор міста пообіцяв дитині потурбуватися про її долю та посприяти у вирішенні питання про можливість перегляду вироку суду, на підставі якого її взято під варту та відправлено до місця виконання покарання.

Анатолій Мельник уже звернувся до прокурора Житомирської області, щоб зініціювати перегляд рішення суду та зміну міри покарання, повідомляє відділ зв’язків зі ЗМІ прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.