СБУ затримала терориста, який організовував масові заворушення у Харкові

zaverbovaniy

 
СБУ припинила протиправну діяльність особи, яка передбачена ст.111 (державна зрада) та ч.1 ст.294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України. Встановлено, що під час перебування у квітні ц.р. у м. Сімферополі мешканець Харківської області був завербований кадровим співробітником ГРУ ГШ ЗС РФ, який діє з території АР Крим. Завербованому громадянину ставилися завдання щодо проведення підривних акцій на території України, дестабілізації ситуації у східних та південних регіонах України, а також тероризування мирного населення.


Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають «Конфлікти і закони».

Як повідомив на допитах сам затриманий, до таких завдань іноземна спецслужба включила: організувати групу та брати участь у масових акціях протесту у м. Харків, забезпечити підтримку захоплення адміністративних будівель, а також їх утримання протягом 2-3 діб, провести захоплення державних закладів та магазинів, в яких міститься зброя, з метою організації озброєного протистояння правоохоронним органам, організувати блокування можливих пересувань підрозділів українських збройних сил до місць проведення протестних акцій.

Зв’язок з іноземною розвідкою було організовано через мобільну пошту та мобільний телефон з окремою карткою.

Встановлено також, що на виконання завдань іноземної спецслужби громадянин "К" здійснював підготовку та у період з 6 по 8 квітня на чолі групи з 10 осіб брав участь у сепаратистських заходах в Харківській області, у т.ч. пов’язаних з силовим захопленням будівель державних органів влади.

Громадянин "К" визнав свою вину. Наразі здійснюються відповідні оперативно-слідчі дії.



Коментарі

  -1 #1 Сергій 12 апр. 2014 г., 16:02:41
В ВОЄННИЙ ЧАС ЯКИЙ Є ЗАРАЗ-РОЗСТРІЛ !!!!!!!!!!!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.