СБУ затримала у центрі Києва луганську «шахідку»

shahidka1

 
Співробітники контррозвідки СБУ зірвали спробу російських спецслужб вчинити теракт у центрі Києва, який міг призвести до масових жертв серед мирного населення. Про це повідомив на брифінгу радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передають «Конфлікти і закони».


«У ході спецоперації контррозвідки було затримано диверсантку, яка за завданням іноземної спецслужби мала доставити з Луганська в Київ потужний вибуховий пристрій та залишити його в обумовленому місці. Її російськими кураторами було обрано для теракту найлюдяніші місця у Києві – Майдан Незалежності або урядовий квартал поруч з будівлею Адміністрації Президента України», – розповів Лубківський.

Тридцятирічна мешканка Луганщини потрапила в поле зору контррозвідки близько 3-х тижнів тому, як зв'язок співробітника російської військової розвідки – співробітника ГРУ ГШ МО РФ з позивним «Костянтин», який безпосередньо проводив її підготовку та керував кожною її дією. Для реалізації злочинного наміру диверсантка 17 грудня рейсовим автобусом прибула з Луганська до Києва.

Саморобний вибуховий пристрій був замаскований під жіночу сумку. Виконуючи інструкції «Костянтина», зловмисниця постійно змінювала телефони та сім-карти. В обумовлений час луганчанка спробувала залишити валізку в указаному місці – саме у цей момент «шахідку» затримала контррозвідка.

За оцінками експертів, у «дамській» сумочці знаходився дистанційно керований вибуховий пристрій, оздоблений металевими елементами для посилення уражаючого ефекту, а також спеціальний механізм, який приводив бомбу у дію при відкритті сумки. Вибухова потужність вилученого та знешкодженого піротехніками пристрою відповідала 3 кг тротилового еквіваленту.

Розпочато кримінальне провадження за с.258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), затримана визнала свою провину, тривають невідкладні слідчі дії. Сьогодні районний суд Києва прийме рішення щодо запобіжного заходу затриманій.

Голова СБУ доповів Президенту України та поінформував Секретаря РНБОУ. Маркіян Лубківський наголосив, що Служба безпеки координує свої дії з іншими правоохоронними органами.

«Цей надзвичайний випадок – цинічний замах на життя киян та гостей столиці, шокував навіть досвідчених контррозвідників. Служба безпеки робить і буде робити усе можливе, аби забезпечити мир і спокій громадян під час новорічних свят. Однак закликаємо усіх бути обачними і пильними під час проведення масових заходів», – наголосив Лубківський.


shahidka2

shahidka3

shahidka4



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.