Протестувальники попросили опозиціонерів не підставляти власні партії законом про протести

2450 1

 
Протестні заходи проти реанімації скандального законопроекту №2450 про мирні зібрання вчора та сьогодні відбулися в Києві, Ужгороді, Донецьку, Харкові, Луганську, Івано-Франківську, Рівне, Херсоні, Маріуполі, Одесі та Кіровограді. Активісти стверджують, що «проект Януковича-Захарченка-Cтавнійчук» разом з депутатами партії парламентської більшості можуть зареєструвати і депутати-опозиціонери Валерій Пацкан та Андрій Шевченко. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!»


«Cкладається враження, що депутати взагалі не читали законопроект, який лобіюють. Зокрема, акції політичної опозиції типу «Вставай, Україно!» цей закон би не дозволив проводити,» – каже експерт Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!» Михайло Лебедь.

Протестувальники стверджують, що «проекту Януковича-Захарченка-Cтавнійчук», у разі його ухвалення парламентом, призведе до різкого збільшення неправосудних судових заборон мирних протестів, масових випадків кримінального переслідування протестувальників, адмінарештів та багатотисячних штрафів. А також призведе до ухвалення нових антиконституційних рішень місцевих органів влади, покликаних обмежити свободу мирних зібрань. Політично чи економічно небажані акції суд зможе забороняти ще легше, бо проект пропонує зобов’язати людей повідомляти владу про протест за два дні. Якщо ж протестувальники вирішать уникнути цього зобов’язання, то їм потрібно буде доводити «беркуту», судовому виконавцю та судді, що повідомити про протест за два дні було саме «неможливо» і їх протест був саме «невідкладним». Проект також пропонує, щоб неподання або несвоєчасне подання повідомлення про протест саме зумовлювало його заборону в суді.

Протестувальники стверджують, що їх акції є лише «попереджувальними», оскільки законопроект лише збираються реєструвати в парламенті. Тож після його реєстрації в тих обласних центрах, де акції ще не відбулися, молоді активісти з осередків, зокрема, Всеукраїнської молодіжної організації «Фундація Регіональних Ініціатив» (ФРІ) збираються або проводити протести, або поїхати боронити свободу зібрань безпосередньо під стіни Верховної Ради в Києві.

До акції молодіжних та правозахисних організацій долучились також профспілки, які підняли питання небезпек реанімованого в новому складі парламенту нового Трудового кодексу, який отримав реєстраційний номер 2902. Проект також обмежує право на протест, але на робочому місці.

Докладніше про небезпеки «проекту Януковича-Захарченка-Cтавнійчук» читайте тут - http://bit.ly/118HzaP.

ВІДЕО про протест в Києві - http://video.skrypin.info/?h=eIwmYnPaSZC1aj8Q



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.