Сланцевим чорнобилям - ні!

slants gas

 
19 жовтня об 11:00 в Києві під стінами Кабінету Міністрів, за адресою вул. Грушевського, 12/2, відбудеться акція, приурочена до всесвітнього дня боротьби із фрекінгом. Природозахисна ініціатива «Вільна Земля» разом з іншими активістами вимагатимуть зупинити розробку та заборонити видобуток сланцевого газу в Україні.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України (НЕЦУ).

Природозахисники і всі небайдужі висловлять своє обурення щодо початку розробки видобутку сланцевого газу в Україні. На їхню думку, видобуток газу методом фрекінгу є шкідливим та дуже небезпечним для довкілля. Вони наголосять, що, окрім екологічної проблеми, місце має також і соціально-економічна.

«Капітал не питає нас, чи хочемо ми цього газу, чи ні. Виявляється, що держава разом із транснаціональними корпораціями може робити, що хоче, нехтуючи довкіллям, життями людей та тварин. Їх хвилюють лише прибутки. І так по всьому світу. Українські ж можновладці ще й мріють про казкову «незалежність» від Росії. Але справжні господарі ми, а не вони. І нам, люду, вирішувати, що має відбуватись тут, на землі, де ми працюємо і живемо», - так висловила своє обурення природозахисниця Іванка.

Довідка: фрекінг, тобто гідравлічний розрив пластів - метод, що використовують для видобутку сланцевого газу. Під потужним тиском на глибину до п’яти кілометрів під землю закачується рідина, що містить близько 600 хімічних речовин. Вона дозволяє вивільнити із тріщин газ. Ця рідина потрапляє до ґрунтових вод і призводить до появи і розвитку онкологічних захворювань. А сам процес видобутку знищує великі площі природних територій.

Нагадаємо, що в Україні вже йде підготовка до видобування сланцевого газу методом фрекінгу на Донеччині та Харьківщині. Також вже є перші скарги на зниження якості води в цих областях. Місцеві жителі впевнені, що виною цьому є видобуток сланцевого газу.



Коментарі

  +1 #1 Antin 23 окт. 2013 г., 22:50:16
Доверчивость достойна наказанья,
Не кары - нет. Увесистый шлепок -
И вот уже с открытыми глазами
Шагаешь по немытости дорог,
Глотаешь пыль, спешишь куда-то снова,
Не в силах удержать младую прыть,
И вот опять от скуки ищешь повод
Довериться, поверить и закрыть
Глаза на истину, что в детстве рассказали
Герои Гримм и мудрого Перро:
Доверчивость достойна наказанья!
Опять шлепок...
Ну ладно...
Ничего...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.