До 97-ої річниці проголошення IV Універсалом Центральної ради незалежності України

universal

 
Звернення учасників круглого столу напередодні великого свята українського народу – 97-ої річниці проголошення Незалежності України IV Універсалом Центрально Ради Української Народньої Республіки (УНР)

Громадяни України, громадяни всіх національностей, для яких Україна стала Батьківщиною, іноземці, які пов’язали своє життя з долею українського народу!


В день Великого національного свята - 97 річниці проголошення IV Універсалом Центральної ради незалежності України - закликаємо Вас до згуртованості і відсічі російському окупанту, який вже вкотре в ім’я шовіністичної ідеї – побудови російської імперії - загарбує чужі землі під виглядом «захисту російськомовного населення», якому ніхто не загрожує.

Сьогодні до бою за незалежність України стають люди всіх національностей, і в цьому сила українського спротиву, який підтримують всі країни світу і, в першу чергу, ті росіяни, які поважають право людини і право народу на державне існування.

До оборони власної території Україна виявилась непідготовленою і роззброєною ідеологією «братства» з російським загарбником через постійне накидання українському народові протягом 24 років думки про «братство з Росією», яка, насправді, з часів Петра, а найтяжче за часів московсько-більшовицької окупації України, нищила державність української нації шляхом репресій і асиміляції. 24 роки після розвалу імперії «ГУЛАГ» (Главное управление лагерей) – Радянського Союзу – залишки окупантів за допомогою «щирих патріотів марксистсько-ленінського гарту із синьо-жовтим забарвленням» відкидали навіть згадку про Українську Народню Республіку, підміняючи Акт Незалежності 1918 року Актом Злуки 1919-го (в односторонньому порядку скасованого 20 грудня 1919 року Урядом Західньо-Української Народньої Республіки – ЗУНР ), що прихильники рахування історії України «від себе» посилено замовчували разом із замовчуванням 73 річної окупації України комуністичною Москвою.

«Територія держави вважається окупованою, якщо фактична влада в ній перейшла в руки ворожої армії» (Гаагзська Конвенція 1907р).

Приховується і не визнається на державному рівні Акт першого відновлення української державності 30 червня 1941 року у Львові під німецькою окупацією, а друге відновлення незалежності 24 серпня 1991 року у Києві під московською окупацією проголошується «новою» незалежністю (третьою за рахунком), що є політичним плагіатом комуністів, які «перепроголосили від себе» навіть державні символи УНР, за які ще вчора розстрілювали і кидали до в’язниць!

Грузія, Литва, Латвія і Естонія проголосили акти ВІДНОВЛЕННЯ незалежності, лише Україна і Білорусія проголосили «нову незалежність».

Учасники Круглого столу вимагають від Верховної Ради визнання наступних положень Резолюції Круглого столу громадських об’єднань:

1. Проголошення незалежності України IV Універсалом Центральної ради 22 січня 1918 року є єдинозаконним Актом. Спроби його «перепроголошення» є політичним плагіатом в інтересах збереження рештків перефарбованого окупаційного режиму комуно-московських загарбників.

2. Україна є правонаступницею Української Народньої Республіки, відповідно до документів, переданих Верховній раді 1992 року від Державного Центру УНР її Головою і шостим Президентом України Миколою Плав’юком.

3. Повалення більшовицьким військом Росії законного Уряду УНР і «добровільного приєднання» України до СРСР визнається відповідно до положень Міжнародної Гаазької Конвенції 1907 р. актом окупації.

Історичну дату 30 червня 1941 року про визнати Актом першого відновлення незалежності України під німецькою окупацією у Львові, а дату 24 серпня 1991 року - Актом другого відродження незалежності України під окупацією російсько-більшовицькою.

Ми звертаємось до громадян України: не дозволяйте обдурювать себе хитромудрим перекручувачам історії. Без власної ідеології і тяглості державотворення наші зусилля розчиняться у безкінечних акціях протестів, які б мали завершитись державотворенням, а не перефарбуванням комуністичних фальшивих доктрин.

За дорученням оргкомітету
голова Печерського відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Олесь Гриб,

секретар – редактор Віталій Маптяш.

20 січня 2015 р. Київ. 31 учасники Круглого столу  від 10 громадських організацій в приміщенні Інституту Історії України, вул.Грушевського,4.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.