ВАСУ не побачив бездіяльності ВР у непризначенні виборів у Києві

vasu vibory kiev

 
ВАСУ відмовився відкривати провадження за позовом «УДАРу» до ВР щодо її бездіяльності у питанні призначення виборів столичного мера та депутатів Київради. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР». Зокрема, депутати Київради фракції «УДАР» та столична організація «УДАРу» просили суд визнати протиправною бездіяльність Верховної Ради та за зобов’язати її призначити вибори у Києві.


Юрист «УДАРу» Володимир Бондаренко вважає, що ВАСУ своїм рішенням фактично визнав, що призначення місцевих виборів Верховною Радою не є її владними управлінськими функціями. «Конституція чітко говорить, що обов’язком, а відповідно владними повноваженнями Верховної Ради, є призначення місцевих виборів. Тобто, це не право, а обов’язок парламенту на сьогодні. Однак, суд дійшов протилежного висновку і вирішив, що обов’язок за законом не є владною управлінською функцією, а є здійсненням законодавчої функції ВР», - наголосив Бондаренко.

За словами юриста «УДАРу», мотивувальна частина ухвали ВАСУ мала би право на життя, якби рішення не було настільки заполітизоване. «Вищий адмінсуд знайшов сумнівну формальну підставу для того, щоб не приймати позов, який буде завідомо програшний для влади. Суд чудово розуміє, що у разі відкриття провадження позов потрібно було б задовольняти, а отже - визнавати незаконність дій ПР та її сателітів щодо Києва», - зазначив Володимир Бондаренко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.