Від завтра в Апеляційному суді починають розглядатися справи побитих «Беркутом» активістів

img 4696

 
З завтрашнього дня в Апеляційному суді міста Києва почнеться розгляд справ побитих «Беркутом» мирних мітингувальників. Про це сьогодні на брифінгу повідомив заступник голови партії «Батьківщина», народний депутат Павло Петренко, передають «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу ВО «Батьківщина».


За його словами, завтра, об 11:00, відбудеться перше судове засідання Апеляційного суду міста Києва по затриманим 24 листопада студентам, які брали участь у мирній акції, і яких потім «Беркут» жорстоко побив на площі Перемоги та затримав.

«Їх назвали нібито зачинщиками заворушень біля Кабінету міністрів. Серед цих хлопців є інвалід дитинства, він практично нічого не бачить – його прізвище Матяш. Попри це Печерський суд так само під копірку затримав їх на 60 днів. Завтра, об 11:00, Апеляційний суд розглядатиме справи Романа Біленького та Олега Матяша. Олександра Солоненка судитимуть у середу, 11 грудня», - зазначив Павло Петренко.

Судове засідання по затриманому 1-го грудня журналісту Валерію Гарагуцу відбудеться завтра, о 12:40, в Апеляційному суді міста Києва. На середу, 11 грудня, на 14:00, призначений розгляд апеляційної скарги у справі Миколи Лазаревського, того ж дня на 14:30 – справа Геннадія Черевка, на 15:00 – Сергія Нужненка. А у четвер, об 11:40, розглядатиметься справа Олександра Остащенка.

Павло Петренко попросив представників ЗМІ максимально висвітлювати всі ці судові засідання: «з завтрашнього дня від нас з вами залежить, чи суд винесе законне і справедливе рішення по цих хлопцях, чи знову ж таки буде імітація правосуддя і виконання вказівок з Банкової».

«Вже завтра – момент істини для нашої судової системи. Стане відомо, чи ті судді, які нині носять мантії, мають право називатися дійсно народними суддями і судити іменем України, чи вони продали свою душу за посади та привілеї і фактично будуть засуджувати безневинно затриманих осіб», - наголосив народний депутат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.