Суд обмежив право Сергія Власенка на захист

sudilische vlas

 
Колегія суддів Печерського райсуду Києва не задовольнила клопотання захисника Сергія Власенка Ганни Боряк, яка просила надати їй розумний термін для ознайомлення з матеріалами справи проти Власенка, які знаходяться в Генпрокуратурі.


Захисник просила надати їй 2 тижні для ознайомлення з матеріалами справи і передала суду графік роботи над 14-ма томами з урахуванням тих днів, де вона працює як захисник в інших справах. "За 3 дні, які мені дали на ознайомлення з матеріалами справи, навіть чисто фізично неможливо опрацювати їх", - сказала вона.

Ганна Боряк зазначила, що через це вона не може виробити правову позицію захисту. "На сьогодні у мене немає правової позиції щодо кримінального провадження, оскільки я не мала можливість ознайомитися з усіма матеріалами справи", - наголосила вона.

Захисник просила створити відповідні умови для її роботи як захисника.

У свою чергу Сергій Власенко зазначив, що обмеження його захисника в термінах ознайомлення з матеріалами справи обмежує його право на захист.

Він наполягав, щоб суд підтримав прохання захисту, оскілки "Печерський суд давав мені у сукупності 41 день на ознайомлення з матеріалами справи, суд встановив, що цей термін розумний, однак, якась дивна розумність – один склад суду надав 41 день, а інший склад суду вважає, що критеріям розумності відповідає 3 дні для захисника, один з яких не був використаний через те, що захисник перебувала на іншому судовому засіданні".

Підтримати Сергія Власенка до судової зали прийшли його соратники по партії "Батьківщина", народні депутати, донька Юлії Тимошенко Євгенія. Також у залі були присутні представники дипломатичного корпусу. Під будівлею суду відбувався мітинг на підтримку Власенка.

Суд відмовився скасувати запобіжний захід щодо Власенка

Колегія суддів Печерського райсуду Києва безпідставно відмовилася задовольнити клопотання Сергія Власенка щодо скасування запобіжного заходу та додаткових обмежень, накладених щодо нього.


Зокрема, йдеться про грошову заставу в розмірі 20 мінімальних зарплат, що складає 22 940 грн., заборону залишати межі міста Києва (окрім м. Харкова, де він буває у якості захисника лідера опозиції), небажаність спілкування з колишньою дружиною, обов‘язкове інформування щодо зміни місця проживання та роботи і відвідування двічі на тиждень – у понеділок та четвер з 9 до 11.00 - Головного слідчого управління ГПУ.

Сергій Власенко зазначив, що згідно частини 2 статті 177 КПК, єдиною підставою для запобіжного заходу є обґрунтована підозра про злочин. Він підкреслив, що у клопотанні сторони обвинувачення щодо запобіжного заходу немає таких підстав, навпаки – у показах одного із свідків йдеться, що під підозру про злочин підпадають дії його колишньої дружини, яка намагалася підкупити свідка, аби він давав свідчення проти Власенка.

"У зв’язку з тим, що ні один свідок, зафіксований в протоколах допиту попереднього слідства, на покази яких вказують прокурори у клопотанні про міру запобіжного заходу, нічого, ніякі злочинні дії не підтвердили, то немає підстав для застосування щодо мене запобіжного заходу", - наголосив він.

Власенко підкреслив, що запобіжний захід щодо нього – це незаконне рішення, яке прийняте "без будь-яких доказів, безпідставно".

"Усі свідчення, на які посилається прокурор, підтверджують, що жодних підстав немає для запобіжного заходу", - підкреслив він.

Окрім цього, колегія суддів була вимушена ухвалити окреме рішення щодо дозволу Сергію Власенку відвідувати одне з міст Київської області, де проживає його мати.

Між тим, сторона обвинувачення була проти задоволення прохання про можливість Власенку відвідувати маму.

У справі проти Власенка пропущені всі строки давності і відсутні будь-які докази

Колегія суддів Печерського райсуду Києва у п’ятницю, о 12:00, ухвалить рішення про те, чи розпочинати розгляд справи проти Сергія Власенка по суті. Перед цим захисник Власенка Ганна Боряк повідомила, що у цій справі немає фактів та свідчень і вона підлягає закриттю.

Окрім того, наголосила вона, справа має бути закрита у зв’язку із сплином строку притягнення до відповідальності.

Захисник зазначила, що ця справа "надумана і безпідставна, а у матеріалах слідства немає жодних фактів, які підтверджують обвинувачення проти Власенка".

У свою чергу Сергій Власенко також підкреслив, що матеріали кримінальної справи не містять жодних доказів вини, "там немає реальних обставин".

"Справа повністю сфальшована і не відповідає дійсності", - наголосив він.

Власенко повністю підтримав позицію захисника щодо закриття справи за сплином строку давності, незважаючи на те, що він є невинуватим.

"Те, що відбувається в суді – це свідчення того, що політичні репресії в Україні продовжуються", - заявив він на брифінгу після закінчення судового засідання.

"Ця справа була порушена з чітким розумінням того, що всі строки пропущені. Прокурори були зобов’язані закрити справу ще на досудовому слідстві, і вони просто очікували, що ми проґавимо цей момент і не звернемо на це уваги", - наголосив Сергій Власенко.

"Звичайно, що гратися в суд з януковичем на його території, при тому, що він організовує політичні репресії, – абсолютно безглуздо. Я не скоював жодного злочину, я невинуватий, я не торкався цієї людини жодним пальцем, і я ще раз підкреслюю, що ця справа мала бути зарита або навіть не відкрита", - резюмував Власенко.

Конфлікти і закони - за матеріалами сайту batkivshchyna.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.