Партія «Руський блок» затягує судовий розгляд

onischenko

 
6 травня 2014 року Окружний адміністративний суд міста Києва продовжив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції України до політичної партії «Руський блок». Представником позивача – Міністерства юстиції України – виступила заступник Міністра юстиції – керівник апарату Ганна Онищенко, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу Мінюсту.


«Під час цього судового засідання розглядалася низка доказів, отриманих із мережі інтернет, із різних сайтів, у тому числі відео-докази, на яких чітко видно, як голова партії Геннадій Басов, інші представники партії здійснювали антиконституційну діяльність, спрямовану на розпалювання ворожнечі та зміну територіальної цілісності держави насильницьким шляхом», - заявила в інтерв’ю журналістам Ганна Онищенко.

Крім того, за її словами, було досліджено докази, на яких керівник партії підтримував незаконну анексію Криму, а також закликав до виконання незаконного договору про входження Автономної Республіки Крим до складу Російської Федерації.

«На нашу думку, цих доказів більше ніж достатньо, аби довести, що дана партія, а не лише її керівник чи окремі члени партії, здійснюють заборонену законом діяльність, тож ця партія має бути заборонена у судовому порядку», - підкреслила заступник Міністра – керівник апарату.

Ганна Онищенко наголосила, що дана справа могла б бути розглянута значно швидше, якби не постійні затягування з боку відповідачів.

Розгляд справи щодо заборони діяльності політичної партії «Руський блок» перенесено на 12 травня 2014 року, 14 год. 30 хв.

Лідера партії Геннадія Басова буде допитано в режимі відеоконференції, яку планується забезпечити на базі Окружного адміністративного суду міста Севастополя.

Як відомо, відповідно до ст.5 Закону України «Про політичні партії в Україні», діяльність політичної партії може бути заборонена, якщо вона спрямована на незаконну зміну територіальної цілісності, зміну державного устрою, а також розпалювання міжнаціональної ворожнечі і порушення прав та свобод людей.

Нагадаємо, 9 квітня 2014 року Міністерство юстиції України звернулось до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до політичних партій «Руська єдність» та «Руський блок» (про заборону діяльності політичних партій).

Окружний адміністративний суд міста Києва 30 квітня повністю задовольнив позов Міністерства юстиції України і заборонив діяльність політичної партії «Руська єдність».

Щодо заборони діяльності політичної партії «Руський блок», то розгляд справи перенесено на 12 травня 2014 року.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.