«Правий сектор» став на захист матері героя АТО

ps sambirМіжрайонний суд Старосамбірського району не дозволив відібрати землю в матері воїна АТО. Усі судові процеси відбувалися під пильним контролем та за присутності активістів «Правого сектора» з Самбірського та Старосамбірського районів Львівщини.


Ще понад рік тому в офіс «Правого сектора» Львівщини звернулася мешканка с. Дубрівка Самбірського району Ірина Мащенко. Жінка поскаржилася, що її сусідка – працівниця Самбірського міжрайонного суду Ірина Терлецька хоче відібрати в неї шмат земельної ділянки. Більше того, селянка розповіла, що її сусідка постійно словесно глумилася над її сином, який воює в АТО (нагороджений президентським пам’ятним знаком «За воїнську доблесть»). Тоді представники «Правого сектора» Львівщини навідувалися в гості й до керівництва Самбірської феміди, аби там вплинули на поведінку своєї підлеглої.

Війт селища Стрілковичі Олександра Хробак, в підпорядкування якої перебуває Дубрівка, розповіла, що у 1998-му багатодітна родина Мащенків купила стареньку хату у цьому селі. Конфлікт із заможнішими сусідами розпочався, коли жінка назбирала трохи грошей та розпочала зводити літню кухню.

Відтоді сусідка-працівниця суду почала викликати на її обійстя різноманітні комісії та перевірки. Тероризувала вона й селищну раду, погрожуючи війту та депутатам судовими розправами. Та Стрілковицька сільрада тоді стала на захист пані Мащенко і прийняла рішення, яке унеможливило відбір землі у неї. Однак Ірина Терлецька на цьому не зупинилася. Добитися свого вона вирішила у суді.

Процес проходив у Старому Самборі. Вочевидь, ласа до чужої землі жінка сподівалася, що схилити на свій бік шальки терезів Феміди їй допоможуть корпоративні зв´язки.

Кожне засідання Старосамбірського суду, окрім сторін конфлікту, відвідували й активісти «Правого сектору» з Самбірського та Старосамбірського районних осередків. Чіткою та принциповою виявилася й позиція суддів. Вони відмовили Ірині Терлецькій у задоволенні позову, у якому жінка хотіла відмінити рішення Стрілковицької селищної ради та змінити земельні межі на свою користь.

«Бійці «Правого сектора», як і хлопці з регулярної армії, від початку кремлівської агресії на передовій захищають країну від загарбника, часто ціною власного життя. Тож ми не маємо морального права дозволяти тут, у тилу, глумитися з матерів наших захисників», – зазначила очільниця ГО «Правий сектор-захід» Олена Живко.

Джерело: ps-zahid.info



Коментарі

  +0 #1 Шамрин Анатолий 28 мая 2015 г., 08:19:57
Судья не суд проиграла, а получила утешительный приз на люстрацию, дисциплинарную комиссию, за нарушение присяги судьи.
Второй приз, кто там из родственников ее в АТО повестку не получил и за тенью мантии прячется.
В ее иске явно есть и лжесвидетели и липовые заключения "друзяков подколодных"... а это криминал...
А там уже и моральный ущерб матери бойца АТО..... тыщ 200...., с передачей половины для нужд армии...
Так що в Оени Живко роботи ще непочатий край.
(Як правозахисник, я такі суди програвав, щоб зробити злочин судді закінченим, з тажкими наслідками матеріального, та суспільного значення, а в апеляції вигравав!! Тактика суду, це теж бій з корупцією.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.