Розпочався суд над генералом, який обвинувачується у катастрофі військового літака Іл-76

il 76

 
У Павлоградському міському районному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес над високопосадовцем штабу АТО у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому сепаратистами 14 червня 2014 року. Про це повідомляє «Радіо Свобода».


«На лаві підсудних один військовий – генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював штаб антитерористичної операції. Йому висунули обвинувачення в службовому недбальстві, що призвело до тяжких наслідків. Родичі й близькі загиблих бійців сподіваються на швидке завершення процесу й об’єктивний судовий вердикт, однак перше судове засідання показало, що процес затягнеться», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сам Назаров заявив клопотання про відведення прокурора, який, за його словами, будучи представником Генпрокуратури, був задіяний у слідстві.

Він також заявив, що обвинувальний акт проти себе вважає необґрунтованим і документ необхідно повернути до прокуратури.

Разом з тим, представник потерпілих у суді Віталій Погосян – один із тих, хто захищає інтереси родин загиблих військових – каже: сторона захисту підсудного обрала тактику затягування процесу.

За його словами, суд, що розпочався у Павлограді, справді безпрецедентний – за загибель солдатів вперше в Україні відповідатиме військовий такого високого рангу, однак коли цей суд завершиться, прогнозувати зарано. Захисник припускає: у справі можуть з’явитись і нові обвинувачені, й нові матеріали.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року близько 1.10 під час заходу на посадку в аеропорту Луганська пострілом із російського зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Усі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

18 листопада 2014 року Віктору Назарову було вручено підозру у службовій недбалості, яка призвела до загибелі 49 військовослужбовців Збройних сил України (ЗСУ) під час їхньої передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 в Луганськ, після чого йому стало погано і він був госпіталізований.

Назарову повідомили про підозру в скоєнні злочину за ч.3 ст.425 КК України (Недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені в бойовій обстановці).

Прокуратура стверджує, що генерал не взяв до уваги інформацію СБУ про загрозу збиття літака і дозволив проведення спецоперації по доставці роти військових до Луганського аеропорту. Генерал звинувачення заперечив і назвав свій арешт політичними репресіями.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.