На суді боєць «Айдару» раптом відмовився від апеляції та адвокатів

huk1

 
Сьогодні в Апеляційному суді Києва відбулось засідання по оскарженню міри запобіжного заходу бійцю батальйону «Айдар» Олександру Коваленку з позивним «Хук». Бездоказово звинувативши його в бандитизмі, Печерський суд обрав «Хуку» міру запобіжного заходу у вигляді двох місяців утримання під вартою. Проте, порушуючи закон, Коваленка не доставили до СІЗО, а продовжували утримувати в одиночній камері гарнізонної гауптвахти, не допускаючи до нього адвоката, що викликало обурення громадськості.


Активісти та правозахисники днями провели пікет гауптвахти. Адвокат «Хука» - Андрій Мамалига, є моїм помічником, як народного депутата. Разом зі мною Андрієві вдалось потрапити до свого підзахисного, але йому лише надали право, як помічнику нардепа, побачити Коваленка та не дозволили поспілкуватись із ним як адвокату, тим самим порушуючи права і захисника і підозрюваного. «Хук» був у надзвичайно подавленому стані, по всьому було видно результати його «обробки». Було зрозуміло, що треба витягати його якомога скоріше - адвокат Мамалига подав апеляційну скаргу.

huk2

huk3

Сьогодні на суді до матеріалів справи залучили послужний список й чисельні позитивні характеристики «Хука». Суд повідомили, що Коваленко є батьком новонародженої дитини, а його власний батько - інвалід і потребує догляду. Все йшло як годиться, захист працював, але коли слово дали самому Коваленку, то він озвучив дуже дивні речі: звинуватив адвоката в тому, що йому начебто «не було до нього діла», а мене звинуватив в тому, що я даремно допоміг розголосу його незаконного утримання на гауптвахті. Стоячи перед присутніми весь в синцях і гематомах, «Хук» заперечував, що його били.... Далі він заявив відмову від апеляційної скарги і попросив відвід адвокатам. На цих словах командир і побратими «Хука» почали мовчки покидати залу. В коридорі розчаровані люди питали одне одного «Чому «Хук» дав слабину?! Чому «прогнувся»?

huk4

Я не тримаю образи на нього за те, що відповіддю на мою щиру допомогу стали образливі звинувачення у «піарі». Мені щиро шкода молодого бійця, який не витримав випробування ґратами. Провина за поламаний характер і, скоріш за все, зламану долю лежить на катах з прокуратури.

Як би то не було, я, та мої помічники, завжди і надалі допомагатимемо тим репресованим і незаконно ув'язненим, хто цього потребує.

Ігор Мосійчук, facebook.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.