Розпочато розслідування сумнівної пожежі у кабінеті судді, який розглядає справу полонених ГРУшників

pogega golo1

 
Як повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Києві, сьогодні вночі невідомі кинули пляшки із легкозаймистою речовиною в адміністративну будівлю Голосіївського суду, у результаті чого було пошкоджено кабінет судді.


За інформацією відомства, близько третьої години ранку до чергової частини поліції Києва надійшло повідомлення, що група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю Голосіївського суду, та кинула пляшки із запальною сумішшю. Одна з них розбила вікно на третьому поверсі.

pogega golo2

«Слідчим відділом Голосіївського управління поліції відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 378 (Умисне знищення або пошкодження майна судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження проводяться оперативно-розшукові (слідчі) дії щодо встановлення та затримання зловмисників. На місці скоєння злочину працівники поліції проводять додатковий огляд.

Злодіям загрожує покарання: позбавлення волі на строк від шести до п'ятнадцяти років», - йдеться у повідомленні.

pogega golo3

«У результаті частково вигорів кабінет судді, який є головуючим у справі російських ГРУшників. Документи кримінальних проваджень не пошкоджені. Правоохоронці розглядають кілька версій вчиненого правопорушення, основна з яких - професійна діяльність судді», - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції у місті Києві Олександр Пивовар.

За його словами, працівник охорони відразу викликав на допомогу поліцейських та рятувальників. Пожежні загасили полум’я.

Слідчо-оперативні групи Головного та районного управлінь поліції оглянули місце події, вилучили залишки пляшок з невідомою сумішшю, направили їх на експертизу. Вогнем пошкоджено оргтехніку, меблі.



Від редакції. Усе б нічого, але як слідчі можуть стверджувати, що група молодиків перелізла через паркан, який огороджує будівлю суду? Усі, хто був біля суду, знають: будівля не має огорожі, яка б її обносила. Є невеличкий бордюр, скоріш для того, аби не паркувались машини. Огорожі також не видно і на відео, де Анатолій Матіос дає коментар каналу NewOne, і навіть на мапі Google (ось посилання - google.com.ua/maps/). На мапі видно, що будівля Голосіївського суду практично прибудована до житлового будинку. І подвір’я суду нічим не огороджене, адже будь-який паркан навколо житлового будинку буде порушувати правила пожежної безпеки.

Не менш дивує і повідомлення слідчих про пляшки (три пляшки) із запальною сумішшю, кинуті в адміністративну будівлю суду, одна з яких залетіла у вікно на третьому поверсі. Це ж як треба кидати, аби поцілити у вікно на третьому поверсі пляшкою із запальною сумішшю? При цьому в ціль (вікно судді) потрапила лише одна, одразу розбивши дві фрамуги вікна – велику і маленьку (це зафіксовано на відео і на фото), не розбилася на друзки об склопакет (від пляшки відколовся її шмат лише згори горла ємності – це зафіксовано на відео, яке зняла слідча група), влетіла в кабінет судді і, напевно, вже там спалахнула… Шановні слідчі, а де ж рештки інших двох пляшок, що жбурлялися в будівлю? Принаймні, хоча б сліди опалів від запальної суміші на стінах суду? Немає. Не обгорів навіть корпус кондиціонера, розташованого просто під двічі розбитим вікном кабінету суді.

Може, підпал був здійснений зсередини, а недолуге жбурляння пляшок – його прикриття?

Зважаючи на те, що прокуратура за останній період часу фальсифікувала багато «доказів», які потому спростовувались, а Карлсона з тепловізором, що посягав на Шокіна, так і не знайшли, з цим підпалом теж виникають питання. Навіщо кидати суміш у кабінет судді, коли достеменно відомо, що справи зберігаються у канцелярії? Як може бути, що не показують дві інші пляшки і куди вони впали? Чому плашка, вдарившись об скло, не лишила залишків на будівлі суду з вулиці? І останнє питання: будівля суду точно має відеоспостереження. Невже охоронці не бачили, що поночі хтось підходить до будівлі? Якщо пляшки кидало декілька хлопців, як сталося, що всі вони одночасно попали в одне вікно? Якщо кидав один, йому треба було часу, аби кидати декілька, а на відео повинні були бачити, що жбурнув першу - і вже реагувати.

Тож і з цим підпалом виникає більше запитань, ніж відповідей. Навіщо і з якою метою це робилось? Аби залякати суддю? Чи все ж ФСБ таки хоче показати, що в Україні існує небезпека суддям та адвокатам, які перетинаються з ГРУшниками? Останнє теж може бути як припущення.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.