У Солом’янському суді обвинувачуваних Заверуху, Романюка й Кошелюка побили прямо в клітці

pobili zaveruhu1

 
Солом'янський районний суд Києва сьогодні був заблокований через відмову суддів змінити запобіжний захід Віті Заверусі та її соратникам Андрію Романюку та Євгену Кошелюку. Про це пишуть у соцмережах очевидці з місця подій, передають «Конфлікти і закони».


Аліна Боднар з місця подій пише, що термін утримання під вартою продовжений до 6 серпня, через це соратники заарештованих заблокували суддів і не випускають їх з зали.

«По завеpшенню заcідання й винеcення yхвали пpо пpодовження yтpимання Завеpyхи та інших під ваpтою, гpомада заблокyвала cyдовy залy. Мycоpа заблокyвали гpомадy. Пеpіодично виникає штовханина. Завеpyха з хлопцями намагаютьcя виломати кліткy зcеpедини!

До мycоpів підїхало підкpіплення. Ми в очікyванні нашого підкpіплення!», - пише з місця подій у Фейсбук Сергій Бойко.

pobili zaveruhu2

pobili zaveruhu3

pobili zaveruhu4

«Люди, які блокують суддів у Солом'янському райсуді, в свою чергу заблоковані беркутами. Вже висмикнули кількох і погрузили в автозак. Куди везтимуть, ще невідомо, але будьте готові виїхати до райвідділку, який оголосимо.

В приміщення суду нікого не пускають. Ані ЗМІ, які під'їхали, ані інших.

Знаходжуся під Солом'янським райвідділком (пр. Повітрофлотський, 49), який виглядає так. Ворота закрито на замок, на дзвінки ніхто не відповідає. Представники поліції, які заїжджали через господарський двір, допомогти мені зайти на територію райвідділку разом з пресою обіцяли, але, заїхавши, звісно, про свою обіцянку забули.

Викликала швидку, оскільки в суді усіх затриманих було побито.

Побито було також Заверуху, Романюка й Кошелюка прямо в клітці. Також бачили, що з клітки Заверуху витягали за волосся.

Але мою швидку відпустили слідчі райвідділку. Натомість приїхали три інші карети, які були допущені всередину. Я намагалася прорватися на територію райвідділку з поліцією, але набігло багато беркутів, половина в балаклавах... Ну десь хвилин п'ять з ними билася, але вони сильніші. Виштовхали», - пише з місця подій на сторінці Фейсбук Тетяна Близнюк.

«Заверуху, Романюка и Кошелюка оставили под стражей на 60 суток до 6 августа, 2016 года.

Всех тех, присутствующих в зале судебного заседания, кто требовал пересмотрения решения, отметелили «беркута». Не щадили никого. Ребят из клетки они вырвали куском мяса, дубася чем могли, пока вытаскивали. Увечили и ломали конечности активистам. Один ублюдок ударил меня в солнечное сплетение, а затем послал и обозвал сукой, когда я достаточно тактично крикнула, чтобы он держал руки при себе.

Нардепы Мельничук и Лапин своевременно спетляли.

В порыве адреналина и на почве психологического срыва Романюк пытался выбить стекло «аквариума», а Вита - порезать горло. Ее остановили.

Черняка, Велеса и Сухого отмудохали и затащили в автозак. Сейчас они - в Соломенском райотделе.

Это дело - гнойный больной нарыв, требующий скальпеля на хирургическом столе.

И это все, что вам нужно знать о том, что сегодня произошло в Соломенском суде», - пише на своїй сторінці Фейсбук Катерина Кобко.

Нагадаємо, в серпні 2015 року Генеральна прокуратура України направила до Дніпровського районного суду Києва обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Віти Заверухи, Андрія Романюка, Євгенія Кошелюка, Миколи Мнишенка і Данила Ситнікова, яких звинувачують в причетності до збройного нападу і вбивства двох працівників міліції.

4 травня 2015 року в Деснянському районі столиці невідомі в масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку співробітника АЗС і забрали з каси близько 800 грн. Під час переслідування підозрюваних два працівники міліції загинули, троє були поранені. У даній справі було затримано п'ятьох осіб, серед них і Віта Заверуха.

Беркут б'є активістів на суді у Заверухи!!



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.