Органами прокуратури повідомлено про підозру 5 суддям у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень

suddi habarniki

 
Органами прокуратури спільно з підрозділами СБУ та МВС України вживаються заходи, спрямовані на запобігання і протидію корупції в системі судової гілки влади. Цього року до суду направлено 5 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях зазначеної категорії стосовно 7 осіб.


Про це повідомляє прес-центр СБ України, передають «Конфлікти і закони».

Так, Генеральною прокуратурою України 12 червня 2015 року направлено до апеляційного суду Черкаської області для визначення підсудності обвинувальний акт стосовно двох суддів Уманського міськрайонного суду Черкаської області, які одержали неправомірну вигоду у розмірі 45 тис дол США за винесення рішень про задоволення позовів у цивільних справах, що перебували у провадженні одного з них.

На даний час слідчими органів прокуратури здійснюється досудове розслідування у 15 кримінальних провадженнях стосовно 13 суддів, п’ятьом з яких повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних корупційних правопорушень, пов’язаних з одержанням неправомірної вигоди.

Так, Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України 25.05.2015 оголошено підозру заступнику голови Южного міського суду Одеської області та судді Суворовського районного суду міста Одеси в одержанні за попередньою змовою групою осіб неправомірної вигоди у розмірі 5 тис дол США за задоволення цивільного позову про визначення місця проживання малолітньої дитини за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

Також Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України продовжується розслідування у кримінальних провадженнях за фактом вимагання суддями Вищого господарського суду України хабара в сумі 500 тис фунтів стерлінгів за втручання їх у діяльність суддів господарського суду міста Києва і Київського апеляційного господарського суду та за фактом одержання суддями апеляційного суду м. Києва неправомірної вигоди в розмірі 800 тис дол США за постановлення завідомо неправосудних рішень в інтересах учасників злочинної організації Курченка С.В. та інших.

Упродовж першого півріччя цього року стосовно суддів, які обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів, судами першої інстанції із прийняттям рішення розглянуто 4 кримінальні справи (провадження) стосовно 4 осіб.

За результатами судового розгляду стосовно 3 суддів постановлено обвинувальні вироки, щодо 1 судді ухвалено рішення про направлення кримінальної справи на додаткове розслідування.

Вироком Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 25.05.2015 засуджено суддю Червоноградського міського суду Львівської області за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 375 КК України до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної служби та правоохоронних органах на 3 роки. На підставі ст. 54 КК України вказаного суддю позбавлено 2-го кваліфікаційного класу судді. Водночас його звільнено від відбування основного покарання з випробуванням та встановленням дворічного іспитового строку.

Протидіючи негативній практиці необґрунтованого призначення через суддівську корпоративність надто м’яких мір покарання працівникам судової гілки влади за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, державним обвинувачем у справі 29.05.2015 внесено апеляцію про скасування вироку суду стосовно нього через м’якість покарання.

Усього за апеляційними скаргами прокурора в апеляційному порядку переглянуто судові рішення стосовно 4 суддів.

Станом на сьогодні у провадженні судів першої інстанції перебуває 29 кримінальних справ (проваджень) стосовно 33 суддів, які обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.