Суд повернув киянам незаконно відчужений для забудови «Острів Жуків»

gukiv povernuli

 
Генеральна прокуратура України з метою повернення територіальній громаді м. Києва незаконно відчужених земельних ділянок зони охоронюваного ландшафту заказника «Острів Жуків», які безпідставно безоплатно надано житловим кооперативам, пред’явила до господарського суду м. Києва позови про визнання недійсними рішень Київради та державних актів про право власності на цю землю.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Зокрема, господарським судом м. Києва 12.12.2015 задоволено позов Генеральної прокуратури України до Київської міської ради, обслуговуючого кооперативу житлового кооперативу «Котміст», ТОВ «Земконтракт», ТОВ «Інтеграліті Інвест» та інших та визнано недійсними рішення Київради, державні акти на право власності на земельні ділянки зони охоронюваного ландшафту заказника «Острів Жуків» загальною площею 74 га вартістю понад 107 млн грн, які незаконно передано у приватну власність для забудови.

Київський апеляційний господарський суд, погодившись з позицією Генеральної прокуратури України, 22.03.2016 апеляційні скарги товариств залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Копію зазначеного рішення суду Генеральною прокуратурою України надіслано до Київської міської ради для вжиття вичерпних заходів, спрямованих на його виконання, у тому числі щодо державної перереєстрації прав на земельні ділянки.

Хід виконання судового рішення Генеральною прокуратурою України контролюється.

Водночас ухвалою Вищого господарською суду України від 27.07.2016 задоволено клопотання ОКЖК «Котміст» про відновлення пропущеного процесуального строку на подання касаційної скарги на вказані рішення, прийнято до провадження.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.