​Судді Конституційного суду висловили недовіру своєму голові

Судді Конституційного суду висловили недовіру голові органу Станіславу Шевчуку. Як пише «Слово і Діло», за даними УП, колеги Шевчука хотіли таким чином переконати його самостійно піти з посади. Водночас, висловлення недовіри не передбачене законом «Про Конституційний Суд», як і право суддів звільняти свого голову.


Законом прописана єдина процедура дострокового звільнення голови суду: у разі подання ним відповідної заяви та підтримки колег.

Через те, що Шевчук не хоче залишати посаду голови, члени КС планують взятись за його звільнення з посади судді загалом.

Відповідно до закону, для звільнення судді КС необхідно щонайменше дві третини голосів колег.

Як повідомляє «Дзеркало тижня», за недовіру проголосували більшість суддів КС.

«Українська правда» звернулась по коментар до Шевчука та речника суду. У прес-службі КС не змогли ані підтвердити, ані спростувати інформацію, а сам суддя наразі не відповідає на повідомлення на дзвінки.

Нагадаємо, у березні 2019 року троє суддів Конституційного суду України – Микола Мельник, Сергій Сас та Ігор Сліденко – звернулися до своїх колег iз листом, в якому виступили за відставку очільника КСУ Станіслава Шевчука.

Сам Шевчук назвав «нормальним робочим процесом» листи суддів КС із критикою на його адресу.

Після перемоги на виборах президента Володимира Зеленського з'явилися чутки про можливий зрив його інавгурації через дострокове звільнення Станіслава Шевчука з посади голови КСУ.

Станіслав Шевчук. Фото Укрінформ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.